Dr. Günther Kasparek overleden

Op 24 april 2016 is dr. Günther Kasparek uit Karlsfeld (D) op 73-jarige leeftijd overleden, na een korte ziekteperiode.
Kasparek was isolatiespecialist bij Bilfinger en na zijn pensionering actief als zelfstandig adviseur. Hij genoot internationale faam als deskundige op het gebied van warmtefysica en isolatietechnologie. Deze kennis droeg hij lang, intensief en enthousiast uit in talrijke publicaties in vakboeken en –tijdschriften. Daarbij wist hij moeiteloos complexe theoretische achtergronden te vertalen naar de praktijk van de isolatietechniek. Dat deed hij niet alleen enthousiast en sympathiek, maar ook compleet. Wie Günther Kasparek een vakinhoudelijke vraag stelde, kon rekenen op een grondig minicollege.
Namens de European Industrial Insulation Foundation (EiiF) verzorgde Günther Kasparek onder meer de opleiding van TIPcheck-engineers. Ook was hij intensief betrokken bij het eDIan-project van TU Würzburg-Schweinfurt gericht op integratie van industriële thermografie en 3D-scanning.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld