Dr. Günther Kasparek overleden

Op 24 april 2016 is dr. Günther Kasparek uit Karlsfeld (D) op 73-jarige leeftijd overleden, na een korte ziekteperiode.
Kasparek was isolatiespecialist bij Bilfinger en na zijn pensionering actief als zelfstandig adviseur. Hij genoot internationale faam als deskundige op het gebied van warmtefysica en isolatietechnologie. Deze kennis droeg hij lang, intensief en enthousiast uit in talrijke publicaties in vakboeken en –tijdschriften. Daarbij wist hij moeiteloos complexe theoretische achtergronden te vertalen naar de praktijk van de isolatietechniek. Dat deed hij niet alleen enthousiast en sympathiek, maar ook compleet. Wie Günther Kasparek een vakinhoudelijke vraag stelde, kon rekenen op een grondig minicollege.
Namens de European Industrial Insulation Foundation (EiiF) verzorgde Günther Kasparek onder meer de opleiding van TIPcheck-engineers. Ook was hij intensief betrokken bij het eDIan-project van TU Würzburg-Schweinfurt gericht op integratie van industriële thermografie en 3D-scanning.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..