PAC verwerft Schwartmanns-agentuur

PAC te Oosterland heeft per 19 april 2016 een Schwartmanns-agentuur voor Nederland en België verworven.
KTE, de 'metermachine'PAC is sinds 1980 gespecialiseerd in plaatbewerkingsmachines, onder meer voor de HVAC-sector. Sinds 1994 maakt PAC deel uit van de Britse M.J. Allen-groep.
Tot het PAC-programma behoort een uitgebreid gamma machines voor de luchtkanalenproductie. Directe verbanden in techniek en markt tussen technische isolatie en HVAC-plaatwerk  hebben geleid tot een groeiend aantal relaties in de isolatiesector. De Schwartmanns-agentuur met specifieke machines en software voor isolatieplaatwerk versterkt de focus van PAC op technische isolatie. Bekende voorbeelden uit de Schwatmanns-stal zijn de KTE-lijn breedband-snijmachine (in de volksmond ‘metermachine’) en de SMA-kraalmachine.
PAC’s moedermaatschappij M.J. Allen produceert onder meer CNC-plasmasnijders en rolvormmachines voor de  Air-Works-machines voor luchtkanalenbouw.

 


 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld