PAC verwerft Schwartmanns-agentuur

PAC te Oosterland heeft per 19 april 2016 een Schwartmanns-agentuur voor Nederland en België verworven.
KTE, de 'metermachine'PAC is sinds 1980 gespecialiseerd in plaatbewerkingsmachines, onder meer voor de HVAC-sector. Sinds 1994 maakt PAC deel uit van de Britse M.J. Allen-groep.
Tot het PAC-programma behoort een uitgebreid gamma machines voor de luchtkanalenproductie. Directe verbanden in techniek en markt tussen technische isolatie en HVAC-plaatwerk  hebben geleid tot een groeiend aantal relaties in de isolatiesector. De Schwartmanns-agentuur met specifieke machines en software voor isolatieplaatwerk versterkt de focus van PAC op technische isolatie. Bekende voorbeelden uit de Schwatmanns-stal zijn de KTE-lijn breedband-snijmachine (in de volksmond ‘metermachine’) en de SMA-kraalmachine.
PAC’s moedermaatschappij M.J. Allen produceert onder meer CNC-plasmasnijders en rolvormmachines voor de  Air-Works-machines voor luchtkanalenbouw.

 


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..