Intechnium bruist met OOI

Met de komst van Stichting OOI naar Woerden bruist Intechnium als nooit tevoren. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Het Woerdense ondernemersmagazine OnderNamen wijdt het omslagverhaal van de voorjaarseditie aan dit ‘Huis van de Isolatie’.
OOI-directeur George Kruithof staat – op de voorpagina van OnderNamen – letterlijk aan de leiding. Ook in figuurlijke zin, blijkt uit het artikel. Het Intechnium-gebouw is aanvankelijk opgezet als ambitieus kennis- en opleidingscentrum voor installatietechniek. Met het verdwijnen van Kenteq leek het er even op dat de unieke integratie van gebouwtechniek en vakopleiding haar fundament zou verliezen. Vastgoedbeheerder Van der Heijden speelde zelfs even met de gedachte Intechnium te degraderen tot bedrijfsverzamelgebouw.
De komst van Stichting OOI heeft Intechnium zijn oorspronkelijke glans en ambitie teruggegeven. Bovendien zijn de opleidingsvriendelijke installaties – drie praktijklokalen, inclusief dakunit/luchtbehandeling – precies wat OOI zocht: ideale tech-uitstraling, technische isolatiemogelijkheden te over én een economisch buitenkansje. Vanaf oktober is het weer een drukte van belang in Intechnium, waarbij OOI gastvrij onderdak biedt aan zowel isolatiebedrijven als aan installatie-collega’s.
In het kielzog van OOI hebben meerdere huurders, waaronder OTIB, TVVL en Vapro  het Intechnium gevonden en is een grootscheepse revitalisatie vrijwel afgerond. Lees het hele verhaal in OnderNamen.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..