Intechnium bruist met OOI

Met de komst van Stichting OOI naar Woerden bruist Intechnium als nooit tevoren. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Het Woerdense ondernemersmagazine OnderNamen wijdt het omslagverhaal van de voorjaarseditie aan dit ‘Huis van de Isolatie’.
OOI-directeur George Kruithof staat – op de voorpagina van OnderNamen – letterlijk aan de leiding. Ook in figuurlijke zin, blijkt uit het artikel. Het Intechnium-gebouw is aanvankelijk opgezet als ambitieus kennis- en opleidingscentrum voor installatietechniek. Met het verdwijnen van Kenteq leek het er even op dat de unieke integratie van gebouwtechniek en vakopleiding haar fundament zou verliezen. Vastgoedbeheerder Van der Heijden speelde zelfs even met de gedachte Intechnium te degraderen tot bedrijfsverzamelgebouw.
De komst van Stichting OOI heeft Intechnium zijn oorspronkelijke glans en ambitie teruggegeven. Bovendien zijn de opleidingsvriendelijke installaties – drie praktijklokalen, inclusief dakunit/luchtbehandeling – precies wat OOI zocht: ideale tech-uitstraling, technische isolatiemogelijkheden te over én een economisch buitenkansje. Vanaf oktober is het weer een drukte van belang in Intechnium, waarbij OOI gastvrij onderdak biedt aan zowel isolatiebedrijven als aan installatie-collega’s.
In het kielzog van OOI hebben meerdere huurders, waaronder OTIB, TVVL en Vapro  het Intechnium gevonden en is een grootscheepse revitalisatie vrijwel afgerond. Lees het hele verhaal in OnderNamen.


 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld