App voor warmteverliesberekening

Bartec te Ridderkerk, producent en leverancier van o.a. verwarmingskabel en toebehoren, introduceert de kleine handige app Heatcalc voor berekening van het warmteverlies van leidingen.
Na invoering van enkele parameters worden de te compenseren warmteverliezen weergegeven per leidingdiameter, waarna Heatcalc een overzicht geeft van de eventueel toe te passen zelfbegrenzende verwarmingskabels.
Deze app, geschikt voor iOS en Android, is te downloaden bij Bartec of via App Store en Google Play.
Uitgebreide warmteverliesberekeningen zijn mogelijk met Bartecs softwareprogramma Heloc, eveneens gratis te downloaden. Raadpleeg hiervoor de site. Dit programma biedt de mogelijkheid om warmteverliezen van leidingen en tanks te berekenen. Bovendien helpt het programma bij de keuze van de meest geschikte Bartec-componenten en -systemen voor compensatie van de berekende warmteverliezen. 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld