De dokter akoestisch geïsoleerd

In gezondheidscentra is akoestiek een probleem. Huisartsenpraktijk Saendelft in Assendelft heeft het opgelost door de zes spreekkamers te voorzien van akoestische isolatie.
Gebrek aan privacy in de spreekkamer is meer regel dan uitzondering. Om dit te maskeren laat men in wachtkamers meestal de radio schetteren. De drie samenwerkende huisartsen in Assendelft hebben de gehorigheid bij de bron aangepakt. De wanden zijn bekleed met Rewall van Isolgomma (Imbema Smt, Haarlem) en vervolgens weer netjes gestuct, gescand (‘renovlies’-bekleding) en gesausd. De kamers zijn wel een tikje kleiner geworden, want de isolatiepanelen zijn 40 mm dik.
Het Rewall-systeem bestaat uit akoestisch gekoppelde samengestelde panelen opgebouwd uit 8 mm vezelplaat uit SBR-granulaat (rubber), 20 mm polyestervezelplaat en 12,5 mm gipsplaat. De volgens EN ISO 10140 geteste luchtgeluidisolatie bedraagt 57 dB. Voor de toepassing in Assendelft is vooraf een prestatiegarantie afgegeven.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld