C2C Brons voor ThermaSmart Pro

TPE-leidingisolatie ThermaSmart Pro van Thermaflex heeft het Cradle to Cradle Certificaat Brons verworven, uitgereikt op 22 maart 2016 op de Amsterdamse vakbeurs Building Holland. Op het onderdeel hergebruik scoort het materiaal zilver, in de overige beoordelingscriteria brons. Met deze nieuwe aanvulling is 90 procent van het assortiment C2C-gecertificeerd.
ThermaSmart ProCradle to Cradle-certificatie is een internationale erkenning dat het product verantwoord is geproduceerd en past in een duurzame economie. Voor een opdrachtgever is Cradle to Cradle- leidingwerk en -isolatie een stap in het bereiken van een Breeam- of Leed-gecertificeerd gebouw. Het certificaat toont de opdrachtgever aan dat duurzaam, recyclebaar materiaal is toegepast. Dat betekent dat de hoeveelheid afval afneemt en minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. De onroerend goedeigenaar profiteert mee, omdat toepassing van C2C-materialen de objectwaarde onderbouwt. Denk aan veiligheid, kwaliteit, levensduur en restwaarde. Voor de gebruikers is het bovendien plezierig werken of leven in een gezond binnenklimaat.
Sinds de oprichting in 1976 zet Thermaflex in op verantwoorde grondstoffenkeuzes, d.w.z. toekomstbestendige en veilige materialen. De Cradle to Cradle- aanpak is daarbij een leidraad en resulteert in volledig recyclebare, niet giftige grondstoffen, maximalisatie van recycling en hergebruik via het ‘Reclaim-programma’ en 95 procent van in Europa ingekochte energie uit duurzame bronnen. Via Code of Cooperation-overeenkomsten met leveranciers sluit Thermaflex aan bij internationale standaarden voor maatschappelijk verantwoord ondernemen op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu en anticorruptie.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..