C2C Brons voor ThermaSmart Pro

TPE-leidingisolatie ThermaSmart Pro van Thermaflex heeft het Cradle to Cradle Certificaat Brons verworven, uitgereikt op 22 maart 2016 op de Amsterdamse vakbeurs Building Holland. Op het onderdeel hergebruik scoort het materiaal zilver, in de overige beoordelingscriteria brons. Met deze nieuwe aanvulling is 90 procent van het assortiment C2C-gecertificeerd.
ThermaSmart ProCradle to Cradle-certificatie is een internationale erkenning dat het product verantwoord is geproduceerd en past in een duurzame economie. Voor een opdrachtgever is Cradle to Cradle- leidingwerk en -isolatie een stap in het bereiken van een Breeam- of Leed-gecertificeerd gebouw. Het certificaat toont de opdrachtgever aan dat duurzaam, recyclebaar materiaal is toegepast. Dat betekent dat de hoeveelheid afval afneemt en minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. De onroerend goedeigenaar profiteert mee, omdat toepassing van C2C-materialen de objectwaarde onderbouwt. Denk aan veiligheid, kwaliteit, levensduur en restwaarde. Voor de gebruikers is het bovendien plezierig werken of leven in een gezond binnenklimaat.
Sinds de oprichting in 1976 zet Thermaflex in op verantwoorde grondstoffenkeuzes, d.w.z. toekomstbestendige en veilige materialen. De Cradle to Cradle- aanpak is daarbij een leidraad en resulteert in volledig recyclebare, niet giftige grondstoffen, maximalisatie van recycling en hergebruik via het ‘Reclaim-programma’ en 95 procent van in Europa ingekochte energie uit duurzame bronnen. Via Code of Cooperation-overeenkomsten met leveranciers sluit Thermaflex aan bij internationale standaarden voor maatschappelijk verantwoord ondernemen op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu en anticorruptie.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld