Vierhonderd jaar Vopak

Koninklijke Vopak bestaat vierhonderd jaar. De wortels van het huidige op- en overslagconcern grijpen terug op de Verenigde Oostindische Compagnie. Vopak is anno 2016 wereldwijd het grootste olie-opslagbedrijf en voor isolatiebedrijven een gewaardeerd opdrachtgever met een klinkende geschiedenis.
TV Rijnmond viert in samenwerking met NRC Handelsblad de week van 21 maart 2016 het feest mee met een serie boeiende uitzendingen van de rubriek ‘7 Minuten’. Een week lang is het programma gewijd  aan de geschiedenis van Vopak en de illustere voorgangers als VOC, Blaauwhoedenveem en Pakhuismeesters van de Thee. Koninklijke Vopak ontstond in 1999 uit de fusie van Van Ommeren en Pakhoed, eveneens klinkende begrippen. Het beeldbepalende concern wordt fraai uitgelicht tegen het brede decor van Rotterdam-Rijnmond. De balans tussen levende geschiedenis en het heden maakt de serie boeiend.
De TV-uitzendingen ‘Van Thee tot LNG’ zijn thematisch opgebouwd  rond thema’s als werkgelegenheid, LNG en visie van Vopak, verwoord door topman Eelco Hoekstra. Na uitzending zijn de afleveringen terug te zien via de Vopak-site en de TV-Rijnmonde-site.
Op de foto Gate Terminal Rotterdam (Foto Vopak).
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..