Vierhonderd jaar Vopak

Koninklijke Vopak bestaat vierhonderd jaar. De wortels van het huidige op- en overslagconcern grijpen terug op de Verenigde Oostindische Compagnie. Vopak is anno 2016 wereldwijd het grootste olie-opslagbedrijf en voor isolatiebedrijven een gewaardeerd opdrachtgever met een klinkende geschiedenis.
TV Rijnmond viert in samenwerking met NRC Handelsblad de week van 21 maart 2016 het feest mee met een serie boeiende uitzendingen van de rubriek ‘7 Minuten’. Een week lang is het programma gewijd  aan de geschiedenis van Vopak en de illustere voorgangers als VOC, Blaauwhoedenveem en Pakhuismeesters van de Thee. Koninklijke Vopak ontstond in 1999 uit de fusie van Van Ommeren en Pakhoed, eveneens klinkende begrippen. Het beeldbepalende concern wordt fraai uitgelicht tegen het brede decor van Rotterdam-Rijnmond. De balans tussen levende geschiedenis en het heden maakt de serie boeiend.
De TV-uitzendingen ‘Van Thee tot LNG’ zijn thematisch opgebouwd  rond thema’s als werkgelegenheid, LNG en visie van Vopak, verwoord door topman Eelco Hoekstra. Na uitzending zijn de afleveringen terug te zien via de Vopak-site en de TV-Rijnmonde-site.
Op de foto Gate Terminal Rotterdam (Foto Vopak).
 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld