Thijs Wolbers en Ewoud Oskam naar EK

Thijs Wolbers en Ewoud Oskam gaan namens Nederland naar het EK Technisch Isoleren in Keulen, op 10 en 11 mei 2016. Zij plaatsten zich als beste isolatiemonteur en beste isolatieplaatwerker in de Nationale Beroepenwedstrijd op 10 en 11 maart 2016 in Hét Huis van de Isolatie in Woerden. Stichting OOI heeft een prachtige video-impressie laten maken van twee dagen supergeconcentreerd isolatiewerk van zes Nederlandse vakkanjers.
Thijs Wolbers, Vinke IsotechniekEwoud Oskam, Van der Linden & Veldhuis IsolatietechniekThijs Wolbers is werkzaam als isolatiemonteur bij Vinke Isotechniek te Deventer, collega en in Keulen teamgenoot Ewoud Oskam is isolatieplaatwerker bij Van der Linden & Veldhuis Isolatietechniek te Sas van Gent.
Met uiteenlopende isolatiematerialen zoals minerale wol, elastomeer en hardschuim bouwden de deelnemers onder tijdsdruk het perfecte isolatiesysteem. Venijnige leidingverlopen, flenzen, afwijkende hoeken en overgangen tussen systemen brachten Ewoud Oskam en Thijs Wolbers geenszins van de wijs.
Thijs Wolbers  presteerde goed over de hele linie. Op het onderdeel elastomeer maakte hij volgens de jury overtuigend het verschil: “Op naar Keulen” reageert Thijs Wolbers glunderend. Ewoud Oskam op zijn beurt: “Verrassend, het ging me goed af, maar de titel had ik niet verwacht”. Te bescheiden, want zijn complexe plaatwerk versloeg de sterke concurrentie op punten. Buiten hun gehoorafstand bleken werkgevers Freico Vinke (Vinke Isotechniek) en Erik Warmink (Van der Linden & Veldhuis Isolatietechniek) minstens even enthousiast.
De Nederlandse voorronde wordt georganiseerd door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Isolatiebedrijf (Stichting OOI) onder auspiciën van de Europese koepelorganisatie FESI.

Foto: links Ewoud Oskam (Vinke Isotechniek) en rechts Thijs Wolbers Van der Linden & Veldhuis Isolatietechniek).
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld