Thijs Wolbers en Ewoud Oskam naar EK

Thijs Wolbers en Ewoud Oskam gaan namens Nederland naar het EK Technisch Isoleren in Keulen, op 10 en 11 mei 2016. Zij plaatsten zich als beste isolatiemonteur en beste isolatieplaatwerker in de Nationale Beroepenwedstrijd op 10 en 11 maart 2016 in Hét Huis van de Isolatie in Woerden. Stichting OOI heeft een prachtige video-impressie laten maken van twee dagen supergeconcentreerd isolatiewerk van zes Nederlandse vakkanjers.
Thijs Wolbers, Vinke IsotechniekEwoud Oskam, Van der Linden & Veldhuis IsolatietechniekThijs Wolbers is werkzaam als isolatiemonteur bij Vinke Isotechniek te Deventer, collega en in Keulen teamgenoot Ewoud Oskam is isolatieplaatwerker bij Van der Linden & Veldhuis Isolatietechniek te Sas van Gent.
Met uiteenlopende isolatiematerialen zoals minerale wol, elastomeer en hardschuim bouwden de deelnemers onder tijdsdruk het perfecte isolatiesysteem. Venijnige leidingverlopen, flenzen, afwijkende hoeken en overgangen tussen systemen brachten Ewoud Oskam en Thijs Wolbers geenszins van de wijs.
Thijs Wolbers  presteerde goed over de hele linie. Op het onderdeel elastomeer maakte hij volgens de jury overtuigend het verschil: “Op naar Keulen” reageert Thijs Wolbers glunderend. Ewoud Oskam op zijn beurt: “Verrassend, het ging me goed af, maar de titel had ik niet verwacht”. Te bescheiden, want zijn complexe plaatwerk versloeg de sterke concurrentie op punten. Buiten hun gehoorafstand bleken werkgevers Freico Vinke (Vinke Isotechniek) en Erik Warmink (Van der Linden & Veldhuis Isolatietechniek) minstens even enthousiast.
De Nederlandse voorronde wordt georganiseerd door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Isolatiebedrijf (Stichting OOI) onder auspiciën van de Europese koepelorganisatie FESI.

Foto: links Ewoud Oskam (Vinke Isotechniek) en rechts Thijs Wolbers Van der Linden & Veldhuis Isolatietechniek).
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..