Klaar voor de finale

Zes isolatiecracks staan vandaag, 11 maart 2016, tegenover en vooral collegiaal naast elkaar in de nationale beroepenwedstrijd Technisch Isoleren. Donderdag 10 maart om 08.00 uur zijn de kandidaten begonnen met de uitgebreide opdracht ‘wol en plaat’, die hun prima afging. De stemming bleef dan ook opperbest.

De wedstrijden worden gehouden in het onlangs geopende Huis van de Isolatie te Woerden. Aan de wedstrijden nemen deel, v.l.n.r.:
- Danny Nagtzaam uit Wormer, werkzaam bij Van der Linden & Veldhuis Isolatie te Wormerveer
- Thijs Wolbers uit Oldenzaal, werkzaam bij Vinke Isotechniek te Deventer
- Ronnie Hulsman uit ‘s-Hertogenbosch, werkzaam bij Hertel te Rotterdam
- Michel Beerens uit Hoogvliet, werkzaam bij Bilfinger Industrial Services te Zwartewaal
- Gerson Paulina uit Rotterdam, werkzaam bij Hertel te Rotterdam
- Ewoud Oskam uit Terneuzen, werkzaam bij Van der Linden & Veldhuis Isolatie te Sas van Gent.

Vandaag komende de andere systemen aan de orde, zoals elastomeer en hardschuim.
Aan het einde van de dag is bekend wie Nederland vertegenwoordigen op het EK op 10 en 11 mei in Keulen.

Het is bepaald niet alleen spannend voor de kandidaten. Ook voor hun werkgevers die vanmiddag sportief langs de lijn staan is het nagelbijten. Eén ding weten ze echter nu al: ze hebben echte cracks in hun team.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..