Huis van de Isolatie geopend
Onder grote belangstelling heeft Woerdens burgemeester Victor Molkenboer vrijdag 4 maart 2016 het OOI opleidingscentrum geopend: Hét Huis van de Isolatie. De afgelopen maanden heeft de branche het centrum in het Intechnium-gebouw ingericht. Voor zover nodig, want het centrum beschikte reeds over volledig functionele praktijkruimtes.
De belangstelling van de bezoekers ging uiteraard vooral uit naar de functionele voorzieningen: met zijn praktijklokalen, uitgebreide installaties, vergaderfaciliteiten en demonstratieruimtes is Hét Huis van de Isolatie een modern en inspirerend branchecentrum. Het veelzijdige, tastbare isolatiedecor bracht bezoekers dan ook automatisch in gesprek over vak en branche. Burgemeester Molkenboer hoefde dan ook geen officiële openingshandeling te verrrichten: dat deden de vak- en branchegenoten spontaan zelf in het nieuwe, gedroomde opleidingscentrum.
Geen officiële opening zonder officieel programma.  Ook dat beleefde de branche als een feest. OOI-directeur George Kruithof schetste Hét Huis van de Isolatie als toonkamer van de isolatiebranche. Het centrum markeert de omslag naar actieve, vraaggestuurde vakopleiding, dicht bij praktijk, opdrachtgevers en isolatieondernemingen.
OOI-bestuursvertegenwoordiger Albert Meeuwissen belichtte de voordelen van een relatief klein opleidingsfonds als OOI, dat snel en scherp schakelt in vraaggestuurde opleiding en zich in Woerden ontplooit tot vraagbaak voor de bedrijfstak. Meeuwissen riep de medewerkers van de isolatiebedrijven en hun werkgevers op om blijvend te investeren in zichzelf: “Er komen voortdurend nieuwe materialen en systemen, dus blijf bij”. Dat laatste maakte VIB-voorzitter Hans Koole ook symbolisch mogelijk: hij overhandigde OOI-directeur George Kruithof een forse klok. De wijzerstand spoort aan tot voortvarendheid en tikt het wenkend perspectief van het branchecentrum  naderbij. Hans Koole plaatste de veelzijdige functionaliteit van Hét Huis in de context van VIB-beleid en –missie, geïllustreerd met een serie concrete brancheprojecten.
Dat er stevig economisch perspectief in het vak zit, bracht EiiF-directeur Andreas Gürtler overtuigend over het voetlicht. Hij liet zien dat technische isolatie-inspecties (TIPcheck) niet alleen de opdrachtgevers grote kostenbesparingen zichtbaar maken, maar ook een braakliggend werkterrein voor isolatiebedrijven ontginnen. Zijn analyse van Europese energie-afhankelijkheden en geopolitieke ontwikkelingen plaatste industriële energiebesparing in een internationaal maatschappelijk perspectief.
Voor een treffende, ontspannende noot zorgde theatermaker Jelle Kuiper, in de cabarateske huid van ‘Technisch Adviesbureau Goedhart’.  Enkele ondernemende isolatiespecialisten hadden deze nog onbekende bestekschrijver al aan hun adressenbestand toegevoegd, toen de ‘deskundige’ de zaal de ene lachsalvo na de andere ontlokte. Die uitmuntende stemming bleef er in, gedurende de rondleidingen en de geanimeerde netwerkgesprekken.
Hét Huis van de Isolatie is gevestigd in het Intechnium-gebouw, Korenmolenlaan 4 te 3447 GG Woerden, telefoon 0181 – 65 95 55.

 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..