Isoleren of vooruitkijken?

Erasmus Universiteit Rotterdam krijgt 2,7 miljoen subidie van de Europese Investeringsbank voor utiliteitspecialisten uit het Europese Elena-fonds (European Local Energy Assistance) voor verduurzaming van de campus.
Campus EUR, foto Erasmus Universiteit Rotterdam, Michelle MuusErasmus-universiteit Rotterdam (EUR, foto: EUR, Michelle Muus) wil energie besparen en energie opwekken. De Elena-subsidie kan met dat doel aangewend worden voor inkoop van expertise en organisatiecapaciteit. Isolatiedeskundigen horen daar niet bij volgens de Erasmus-adviseurs. Namens ingenieursbureau Erac zegt partner Patrick Welzen op rijnmond.nl: ''Je moet niet denken aan mensen die verstand hebben van isolatiemateriaal, maar experts die ver vooruit kunnen kijken en nu aan oplossingen voor de toekomst denken”. Hij krijgt de Isolatie Magazine oktober 2015 in de bus om vast te stellen wat de wetenschappers van het Max Planck-Institut für Plasmaphysik wel hebben bereikt met vooruitkijkende isolatiedeskundigen.
Erasmus Universiteit investeert de komende jaren ruim zestig miljoen in verduurzaming van campus Woudestein om per 2020  het energiegebruik met 30 procent te reduceren ten opzichte van 2005. Dat bespaart 3 MT CO2. De eigen duurzame elekriciteitsproductie moet in 2020 jaarlijks 1,2 GWh bedragen. Duurzaamheid krijgt ook een prominenter plaats in het onderzoek- en onderwijsprogramma.

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld