Isoleren of vooruitkijken?

Erasmus Universiteit Rotterdam krijgt 2,7 miljoen subidie van de Europese Investeringsbank voor utiliteitspecialisten uit het Europese Elena-fonds (European Local Energy Assistance) voor verduurzaming van de campus.
Campus EUR, foto Erasmus Universiteit Rotterdam, Michelle MuusErasmus-universiteit Rotterdam (EUR, foto: EUR, Michelle Muus) wil energie besparen en energie opwekken. De Elena-subsidie kan met dat doel aangewend worden voor inkoop van expertise en organisatiecapaciteit. Isolatiedeskundigen horen daar niet bij volgens de Erasmus-adviseurs. Namens ingenieursbureau Erac zegt partner Patrick Welzen op rijnmond.nl: ''Je moet niet denken aan mensen die verstand hebben van isolatiemateriaal, maar experts die ver vooruit kunnen kijken en nu aan oplossingen voor de toekomst denken”. Hij krijgt de Isolatie Magazine oktober 2015 in de bus om vast te stellen wat de wetenschappers van het Max Planck-Institut für Plasmaphysik wel hebben bereikt met vooruitkijkende isolatiedeskundigen.
Erasmus Universiteit investeert de komende jaren ruim zestig miljoen in verduurzaming van campus Woudestein om per 2020  het energiegebruik met 30 procent te reduceren ten opzichte van 2005. Dat bespaart 3 MT CO2. De eigen duurzame elekriciteitsproductie moet in 2020 jaarlijks 1,2 GWh bedragen. Duurzaamheid krijgt ook een prominenter plaats in het onderzoek- en onderwijsprogramma.

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..