Isolatie op RTL7

Op 13 maart 2016 om 12.30 uur gaat de isolatie-film voor het RTL-programma Doe Maar Duurzaam in première. Op de zaterdag daarna, 19 maart 2016, volgt de herhaling. Online blijft de film uiteraard beschikbaar.
Momenteel verkeert de film in de eindmontage. Begin februari heeft RTL7 opnamen gemaakt in het Huis van de Isolatie in Woerden, in de plaatwerkfabriek van Bilfinger in Roosendaal en natuurlijk in het Botlekgebied, ’s lands grootste isolatieshowroom.
De film geeft een impressie van utiliteits- en industriële isolatie. VIB-voorzitter Hans Koole schetst de contouren van het vakgebied en benadrukt procesbeheersing en energiebesparing als essentiële functies van technische isolatie. Daarbij komen sprekende getallen naar voren. Zoals het industriële besparingspotentieel van 31 petajoule, gelijk aan het energiegebruik van 500.000 woningen.
Plaatwerkspecialist Nãdinio Cairo gaat in de film kort in op vakmanschap en het belang van een gedegen vakopleiding. Uiteraard heeft hij zelf zijn vakmanschap verdiept in verschillende OOI-opleidingen.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..