Isolatie op RTL7

Op 13 maart 2016 om 12.30 uur gaat de isolatie-film voor het RTL-programma Doe Maar Duurzaam in première. Op de zaterdag daarna, 19 maart 2016, volgt de herhaling. Online blijft de film uiteraard beschikbaar.
Momenteel verkeert de film in de eindmontage. Begin februari heeft RTL7 opnamen gemaakt in het Huis van de Isolatie in Woerden, in de plaatwerkfabriek van Bilfinger in Roosendaal en natuurlijk in het Botlekgebied, ’s lands grootste isolatieshowroom.
De film geeft een impressie van utiliteits- en industriële isolatie. VIB-voorzitter Hans Koole schetst de contouren van het vakgebied en benadrukt procesbeheersing en energiebesparing als essentiële functies van technische isolatie. Daarbij komen sprekende getallen naar voren. Zoals het industriële besparingspotentieel van 31 petajoule, gelijk aan het energiegebruik van 500.000 woningen.
Plaatwerkspecialist Nãdinio Cairo gaat in de film kort in op vakmanschap en het belang van een gedegen vakopleiding. Uiteraard heeft hij zelf zijn vakmanschap verdiept in verschillende OOI-opleidingen.


 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld