Techniektrofee voor basisscholen

TechniekTalent.Nu looft € 2500,-  uit voor het beste idee voor wetenschap- en techniekonderwijs op basisscholen en nog eens € 2500,- voor het beste idee in wording. Volgens het Techniekpact 2013 moet het vak wetenschap en techniek (W&T) per uiterlijk 2020 in het basisonderwijs zijn verankerd.
Scholen die al werk maken van W&T met een interessant initiatief of project, maken kans op de ‘Techniektrofee 2016’,  georganiseerd door TechniekTalent.Nu in samenwerking het Ir. W. Maas Geesteranusfonds. Het beste voorbeeld gaat met de eer en de prijs strijken.
De school die wel een briljant W&T-idee heeft, maar het nog niet of niet volledig kon realiseren, kan meedingen naar de Techniektrofee Inspiratieprijs 2016. Deze prijs levert ook € 2500,- op, bedoeld om het idee te realiseren.
Aanmelding voor beide wedstrijden staat open tot 15 april 2016.  Deelnamecriteria en wedstrijdverloop vindt u op bij techniekkoepel TechniekTalent.Nu, waarin de isolatiebranche participeert.
De wedstrijd levert de winnende scholen een interessante geldprijs op. Het brede doel is initiatieven, projecten en ideeën bekend te maken en andere scholen te informeren. De prijs is in 2014 ingesteld om technische belangstelling te stimuleren, gezien de maatschappelijke en economische invloed van technologieontwikkelingen.
De jury velt 3 juni 2016 het eindoordeel, op 14 juni 2016 vindt de prijsuitreiking plaats.

 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld