Techniektrofee voor basisscholen

TechniekTalent.Nu looft € 2500,-  uit voor het beste idee voor wetenschap- en techniekonderwijs op basisscholen en nog eens € 2500,- voor het beste idee in wording. Volgens het Techniekpact 2013 moet het vak wetenschap en techniek (W&T) per uiterlijk 2020 in het basisonderwijs zijn verankerd.
Scholen die al werk maken van W&T met een interessant initiatief of project, maken kans op de ‘Techniektrofee 2016’,  georganiseerd door TechniekTalent.Nu in samenwerking het Ir. W. Maas Geesteranusfonds. Het beste voorbeeld gaat met de eer en de prijs strijken.
De school die wel een briljant W&T-idee heeft, maar het nog niet of niet volledig kon realiseren, kan meedingen naar de Techniektrofee Inspiratieprijs 2016. Deze prijs levert ook € 2500,- op, bedoeld om het idee te realiseren.
Aanmelding voor beide wedstrijden staat open tot 15 april 2016.  Deelnamecriteria en wedstrijdverloop vindt u op bij techniekkoepel TechniekTalent.Nu, waarin de isolatiebranche participeert.
De wedstrijd levert de winnende scholen een interessante geldprijs op. Het brede doel is initiatieven, projecten en ideeën bekend te maken en andere scholen te informeren. De prijs is in 2014 ingesteld om technische belangstelling te stimuleren, gezien de maatschappelijke en economische invloed van technologieontwikkelingen.
De jury velt 3 juni 2016 het eindoordeel, op 14 juni 2016 vindt de prijsuitreiking plaats.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..