Nieuwe branche-RI&E Isolatie

Per 1 maart 2016 komt een nieuwe branche-RI&E Isolatie beschikbaar. Met dit digitale instrument voert het isolatiebedrijf zonder kosten via een stappenplan de Arbo-verplichte Risicoinventarisatie en –evaluatie in.
Vanaf deze maand – februari 2016 – is het nieuwe RI&E-instrument voor de installatie- en isolatiebranche te vinden op de site van ii-mensenwerk. Om ook de risico’s op projectlocaties op een goede en eenvoudige manier in kaart te kunnen brengen, verschijnt gelijktijdig ook de digitale project-RI&E.
Voor bedrijven tot maximaal 25 medewerkers geldt de toetsingsvrijstelling. Een RI&E is, afhankelijk van de bedrijfssituatie, drie jaar geldig in combinatie met een jaarlijks te evalueren plan van aanpak.
Met de invoering van de nieuwe erkende RI&E beschikt de installatie- en isolatiebedrijfstak over een optimaal op het bedrijfsleven afgestemd instrument.  Bijgevolg vervalt per 1 maart 2016 de erkenning en toetsingsvrijstelling van het tot nu toe gevolgde KMO-instrument.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..