Nieuwe branche-RI&E Isolatie

Per 1 maart 2016 komt een nieuwe branche-RI&E Isolatie beschikbaar. Met dit digitale instrument voert het isolatiebedrijf zonder kosten via een stappenplan de Arbo-verplichte Risicoinventarisatie en –evaluatie in.
Vanaf deze maand – februari 2016 – is het nieuwe RI&E-instrument voor de installatie- en isolatiebranche te vinden op de site van ii-mensenwerk. Om ook de risico’s op projectlocaties op een goede en eenvoudige manier in kaart te kunnen brengen, verschijnt gelijktijdig ook de digitale project-RI&E.
Voor bedrijven tot maximaal 25 medewerkers geldt de toetsingsvrijstelling. Een RI&E is, afhankelijk van de bedrijfssituatie, drie jaar geldig in combinatie met een jaarlijks te evalueren plan van aanpak.
Met de invoering van de nieuwe erkende RI&E beschikt de installatie- en isolatiebedrijfstak over een optimaal op het bedrijfsleven afgestemd instrument.  Bijgevolg vervalt per 1 maart 2016 de erkenning en toetsingsvrijstelling van het tot nu toe gevolgde KMO-instrument.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld