Wereldisolatietop naar Florida

Het vierjaarlijkse wereldisolatiecongres Wiaco slaat van 20 tot en met 23 april 2016 zijn tenten op in Boca Raton Resort bij Miami (VS, Florida).
Deze elfde Wiaco-editie (World Insulation & Acoustic Conference) wordt georganiseerd door de Europese isolatiekoepel Fesi in samenwerking met de Amerikaanse gastheer NIA (National Insulation Association) die tegelijkertijd zijn 61ste jaarvergadering houdt. Het congres wordt afwisselend in de Verenigde Staten en Europa georganiseerd. Het congres brengt de wereldtop van de technische en industriële isolatie naar Florida. Onder de VIP-gasten meldt de organisatie de bestuursvoorzitters van onder meer Rockwool, Armacell, Saint-Gobain, Knauf en Aspen.
Congresthema is ‘Thermische isolatie, een wereld van verschil’ (Thermal insulation, making a global difference). Op het programma staan inleidingen van internationale industrie- en isolatieautoriteiten over de kansen en uitdagingen in industrie en technische isolatie die de komende vijf jaar de agenda beheersen. Onderwerpen zijn afstemming van vraag en aanbod, industriële globalisatie, verduurzaming in uiteenlopende industriesectoren en het toenemende belang van aandacht voor energiebesparing en milieubeheer. Hierbij komt naast levencyclusbenadering ook duurzaam ontwerpen aan de orde middels de holistische benadering die alle factoren integraal in kaart brengt. Het volledige programma is te downloaden bij NIA. Informatie kan het best worden gevonden via Fesi of NIA.


 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld