Wereldisolatietop naar Florida

Het vierjaarlijkse wereldisolatiecongres Wiaco slaat van 20 tot en met 23 april 2016 zijn tenten op in Boca Raton Resort bij Miami (VS, Florida).
Deze elfde Wiaco-editie (World Insulation & Acoustic Conference) wordt georganiseerd door de Europese isolatiekoepel Fesi in samenwerking met de Amerikaanse gastheer NIA (National Insulation Association) die tegelijkertijd zijn 61ste jaarvergadering houdt. Het congres wordt afwisselend in de Verenigde Staten en Europa georganiseerd. Het congres brengt de wereldtop van de technische en industriële isolatie naar Florida. Onder de VIP-gasten meldt de organisatie de bestuursvoorzitters van onder meer Rockwool, Armacell, Saint-Gobain, Knauf en Aspen.
Congresthema is ‘Thermische isolatie, een wereld van verschil’ (Thermal insulation, making a global difference). Op het programma staan inleidingen van internationale industrie- en isolatieautoriteiten over de kansen en uitdagingen in industrie en technische isolatie die de komende vijf jaar de agenda beheersen. Onderwerpen zijn afstemming van vraag en aanbod, industriële globalisatie, verduurzaming in uiteenlopende industriesectoren en het toenemende belang van aandacht voor energiebesparing en milieubeheer. Hierbij komt naast levencyclusbenadering ook duurzaam ontwerpen aan de orde middels de holistische benadering die alle factoren integraal in kaart brengt. Het volledige programma is te downloaden bij NIA. Informatie kan het best worden gevonden via Fesi of NIA.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..