Opening Huis van de Isolatie

Vrijdag 4 maart om 14.00 uur start het feestelijke openingsprogramma van het Huis van de Isolatie in Woerden, het nieuwe OOI-centrum in het Intechniumcomplex. Adres: Korenmolenlaan 4, 3447 GG Woerden.
Na ontvangst van de gasten opent OOI-directeur George Kruithof het programma. Sprekers zijn OOI-bestuurslid Albert Meeuwissen (De Unie) en VIB-voorzitter Hans Koole. Om 15.00 uur volgt de officiële opening door Victor Molkenboer, burgemeerster van Woerden.
Daarna belicht EiiF-directeur Andreas Gürtler de voordelen van de inzet van isolatie-inspecties, zoals TIPcheck. Gürtler belooft de belangrijkste voordelen te lokaliseren. We kunnen vast onthullen dat opdrachtgevers spekkoper nr 1 zijn.
Na een inleiding over de actuele trends en ontwikkelingen in technische isolatie is er ruimte voor onderling contact en natuurlijk bezichtiging van het nieuwe Huis van de Isolatie.

 

Het huis van de Isolatie biedt de branche alle faciliteiten voor cursussen, opleidingen en toetsen, vakdemonstraties en vergaderingen. Behalve opleidingscentrum is het nieuwe OOI-centrum dan ook tevens een levende toonkamer van actuele isolatietechniek en de technologie daarachter. Meerdere producenten en leveranciers van isolatiematerialen en –machines hebben het Huis van de Isolatie al gevonden als ideaal praktijkpodium.
Op 4 maart 2016 is de branche van harte welkom bij de lancering van technische isolatie anno 2016 en verder. Aanmelding wordt op prijs gesteld.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld