JIJ: werkplezier en rendement

JIJ staat voor Plezierig en gezond werken is goed voor mens, bedrijf en rendement. Kennisplatform ‘Alles draait om JIJ’ – kortweg JIJ -  bevordert duurzame inzetbaarheid met instrumenten, scans en workshops. De JIJ-Tools en -diensten zijn in ieder geval in 2016 kosteloos beschikbaar.
Kennisplatform JIJ is een initiatief van werkgevers- en werknemersorganisatie in de sector metaal en techniek, waarvan de isolatiebranche deel uitmaakt. JIJ pakt duurzame inzet langs drie sporen aan: werkgevers/ondernemers, leidinggevenden en medewerkers. De overtuiging hierachter is dat plezierig en gezond werken voor alle betrokkenen profijt oplevert, verbeterd bedrijfsrendement inbegrepen. Zo geeft de JIJ-aanpak werkgevers en leidinggevenden instrumenten in handen om inzicht en verantwoordelijkheden van medewerkers te bevorderen.
Het programma zet in op integrale benadering van de thema’s veiligheid, gezondheid, vakmanschap en motivatie. Een logische instap zijn de werkscan/werkgeversscan voor een concreet beeld van de duurzame inzet van het team. Verder is er een masterclass voor leidinggevenden, naast basis- en verdiepingsworkshops voor werknemers. Voor bedrijfsbijeenkomsten of toolboxmeetings heeft het kennisplatform een speciaal game ontwikkeld. Bedrijven krijgen gericht advies over hun verbetermogelijkheden. En dat alles dus gratis en voor niks, in ieder geval het hele jaar 2016.
Alle informatie over programma, diensten en tools is te vinden op Allesdraaitomjij.

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld