JIJ: werkplezier en rendement

JIJ staat voor Plezierig en gezond werken is goed voor mens, bedrijf en rendement. Kennisplatform ‘Alles draait om JIJ’ – kortweg JIJ -  bevordert duurzame inzetbaarheid met instrumenten, scans en workshops. De JIJ-Tools en -diensten zijn in ieder geval in 2016 kosteloos beschikbaar.
Kennisplatform JIJ is een initiatief van werkgevers- en werknemersorganisatie in de sector metaal en techniek, waarvan de isolatiebranche deel uitmaakt. JIJ pakt duurzame inzet langs drie sporen aan: werkgevers/ondernemers, leidinggevenden en medewerkers. De overtuiging hierachter is dat plezierig en gezond werken voor alle betrokkenen profijt oplevert, verbeterd bedrijfsrendement inbegrepen. Zo geeft de JIJ-aanpak werkgevers en leidinggevenden instrumenten in handen om inzicht en verantwoordelijkheden van medewerkers te bevorderen.
Het programma zet in op integrale benadering van de thema’s veiligheid, gezondheid, vakmanschap en motivatie. Een logische instap zijn de werkscan/werkgeversscan voor een concreet beeld van de duurzame inzet van het team. Verder is er een masterclass voor leidinggevenden, naast basis- en verdiepingsworkshops voor werknemers. Voor bedrijfsbijeenkomsten of toolboxmeetings heeft het kennisplatform een speciaal game ontwikkeld. Bedrijven krijgen gericht advies over hun verbetermogelijkheden. En dat alles dus gratis en voor niks, in ieder geval het hele jaar 2016.
Alle informatie over programma, diensten en tools is te vinden op Allesdraaitomjij.

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..