KPE naar Gunvor

De overname van de KPE-raffinaderij in Europoort door het Zwitserse Gunvor is afgerond. Per februari 2016 is de naam gewijzigd in Gunvor Petroleum Rotterdam. Het voornemen is aangekondigd in oktober 2015 en nu dus afgerond.
Gunvor is in 2000 opgericht als handelsmaatschappij in ruwe olie en olieproducten. Dit blijft volgens het bedrijf de kernactiviteit, hoewel aanzienlijk is geïnvesteerd in up-, mid- en downstream-integratie. In 2012 nam Gunvor al raffinaderijen in Antwerpen en Ingolstadt over. Na de inlijving van Rotterdam beschikt Gunvor over een raffinagecapaciteit van 300.000 vaten per dag. De daarmee samenhangende werkgelegenheid bedraagt ruim 1000 man. Het bedrijf versterkt met de nieuwe aanwinst, in synergie met Antwerpen, de globale handelspositie.

 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld