Isolatievak op tv

In Intechnium, het Huis van de Isolatie in Woerden, zijn 2 februari 2016 tv-opnamen gemaakt voor het RTL7-programma Doe Maar Duurzaam.VIB-voorzitter Hans Koole kreeg de gelegenheid om de buitenwereld kennis te laten maken met het werk in de technische isolatiesector. "We zijn als sector nog teveel in onszelf gekeerd, waardoor ons werk nog te onbekend is bij bijvoorbeeld instromers."

Doe maar Duurzaam! is een televisieprogramma van productiemaatschappij Titan Television. Bedrijven en organisaties krijgen in het programma de kans om hun product of dienst op informatieve wijze te presenteren. VIB-voorzitter Koole ging in op de waarde van goede isolatie bij de procesindustrie en kon en passant ook nog even de veelzijdigheid van het isolatievak onder de aandacht brengen. Om een en ander van sprekende praktijkbeelden te voorzien, zijn diezelfde dag ook opnamen gemaakt in de plaatwerkerij van Bilfinger in Roosendaal.

Het programma Doe Maar Duurzaam zal (onder voorbehoud) worden uitgezonden op zondag 13 maart om 12.30 uur op RTL 7. De herhaling volgt op zaterdag 19 maart 2016 om 13.30 uur. De aflevering zal daarna te zien zijn op de programmasite.


 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld