Fesi-vakwedstrijden op IEX

De Fesi-vakwedstrijden voor isolatiespecialisten in opleiding vinden plaats in het kader van de IEX-isolatiebeurs te Keulen. De beurs wordt gehouden van 11 tot en met 12 mei 2016, de aftrap tot de vakwedstrijden vindt al op 10 mei plaats, aan de vooravond van de beurs.
De IEX is de opvolger van de tweejaarlijkse ISO-beurzen, en wordt dit jaar voor de tiende maal georganiseerd.
De beurs biedt een inspirerend podium voor de internationale vakwedstrijden, waaraan landenteams uit de vooraanstaande Europese isolatienaties meedoen. Uiteraard is Nederland van de partij, met een door OOI getraind team jonge vakmensen. Zij moeten het opnemen tegen cracks uit onder meer Duitsland, Oostenrijk en de Scandinavische landen. Meermaals heeft Nederland zijn plaats in de top bewezen, te midden van deze geduchte sportieve concurrentie.
Met deze vakwedstrijden voor jonge isoleerders blijven de vakwedstrijden in de schoot van de isolatiebranche. De wedstrijden vonden voorheen ook incidenteel laats in het kader van de bouwbeurs in Berlijn. Het IEX-podium beidt een aanmerkelijk betere aansluiting bij de technische isolatie, zowel in branche, vakinhoud als bezoekerspubliek.
 
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld