Fesi-vakwedstrijden op IEX

De Fesi-vakwedstrijden voor isolatiespecialisten in opleiding vinden plaats in het kader van de IEX-isolatiebeurs te Keulen. De beurs wordt gehouden van 11 tot en met 12 mei 2016, de aftrap tot de vakwedstrijden vindt al op 10 mei plaats, aan de vooravond van de beurs.
De IEX is de opvolger van de tweejaarlijkse ISO-beurzen, en wordt dit jaar voor de tiende maal georganiseerd.
De beurs biedt een inspirerend podium voor de internationale vakwedstrijden, waaraan landenteams uit de vooraanstaande Europese isolatienaties meedoen. Uiteraard is Nederland van de partij, met een door OOI getraind team jonge vakmensen. Zij moeten het opnemen tegen cracks uit onder meer Duitsland, Oostenrijk en de Scandinavische landen. Meermaals heeft Nederland zijn plaats in de top bewezen, te midden van deze geduchte sportieve concurrentie.
Met deze vakwedstrijden voor jonge isoleerders blijven de vakwedstrijden in de schoot van de isolatiebranche. De wedstrijden vonden voorheen ook incidenteel laats in het kader van de bouwbeurs in Berlijn. Het IEX-podium beidt een aanmerkelijk betere aansluiting bij de technische isolatie, zowel in branche, vakinhoud als bezoekerspubliek.
 
 

Nieuws

VIB kijkt met ambitie vooruit

De algemene leden vergadering van de VIB kreeg op dinsdag 21 mei 2019 op de Maasvlakte een afwisselend programma voorgeschoteld. Nie..
 

Installatiesector in de lift

Voor bijna 12 procent van de installatiebedrijven voorspelt bedrijfsinformatiespecialist Graydon de komende 12 maanden groei. De ver..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Maintenance for Energy bij Thermatras

Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud NVDO en VIB besteden op donderdag 27 juni 2019 tijdens het jaarcongres van Energie V..
 

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..