Fesi-vakwedstrijden op IEX

De Fesi-vakwedstrijden voor isolatiespecialisten in opleiding vinden plaats in het kader van de IEX-isolatiebeurs te Keulen. De beurs wordt gehouden van 11 tot en met 12 mei 2016, de aftrap tot de vakwedstrijden vindt al op 10 mei plaats, aan de vooravond van de beurs.
De IEX is de opvolger van de tweejaarlijkse ISO-beurzen, en wordt dit jaar voor de tiende maal georganiseerd.
De beurs biedt een inspirerend podium voor de internationale vakwedstrijden, waaraan landenteams uit de vooraanstaande Europese isolatienaties meedoen. Uiteraard is Nederland van de partij, met een door OOI getraind team jonge vakmensen. Zij moeten het opnemen tegen cracks uit onder meer Duitsland, Oostenrijk en de Scandinavische landen. Meermaals heeft Nederland zijn plaats in de top bewezen, te midden van deze geduchte sportieve concurrentie.
Met deze vakwedstrijden voor jonge isoleerders blijven de vakwedstrijden in de schoot van de isolatiebranche. De wedstrijden vonden voorheen ook incidenteel laats in het kader van de bouwbeurs in Berlijn. Het IEX-podium beidt een aanmerkelijk betere aansluiting bij de technische isolatie, zowel in branche, vakinhoud als bezoekerspubliek.
 
 

Nieuws

Dag 2 - Industrial Heat & Power bruist

Een drukke beursvloer, een dito ledenvergadering van VIB, de wereldprimeur van de TBI-App om snel energiebesparing door isolatie inz..
 

Kreijveld (SIG) naar Jongeneel

Eric Kreijveld is per 1 oktober 2019 in dienst getreden als vestigingsmanager bij hout- en bouwmaterialenleverancier Jongeneel in Ti..
 

Arbotechniek: hét platform voor veilig en gezond werken

Vol trots lanceert ArboTechniek, voorheen II Mens & Werk, vandaag haar nieuwe platform op gebied van veilig en gezond werken in ..
 

Nieuwe cao maakt sector aantrekkelijker

Na lange en stevige discussies hebben werkgevers en vakbonden vandaag een akkoord bereikt over de nieuwe cao’s in de Metaal en..
 

Klimaatakkoord mist industriële isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..