Turnkey asbestsanering Kingspan

Kingspan Energy Tiel integreert asbestsanering in een turnkey-oplossing inclusief financiering. Onder de naam Future Proof biedt Kingspan een totaaloplossing voor de 80 miljoen vierkante meter asbestdaken in de agrarische sector.
Van de 120 miljoen vierkante meter asbestdaken die per 2024 weggesaneerd moeten zijn, ligt 80 miljoen in de agrarische sector. “Asbest eraf, zonnepanelen er op”, is het motto van de overheid. De Kingspan-oplossing maakt het opdrachtgevers gemakkelijk. Het bedrijf past een inkapselingtechniek toe, door Kingspan Fibresafe-schuim genoemd, die volledig in de golfplaten doordringt en alle asbestvezels inkapselt. Het agrarisch bedrijf, met inbegrip van de levende have, kan volledig operationeel blijven. Dit continuïteitsaspect is in de veehouderij een van de belangrijkste knelpunten die asbestsanering tot nu toe in de weg stond. De inkapselingstechniek vangt dit op en voert bovendien de efficiëntie op omdat de asbestsaneerders daarmee volledige arbeidsdagen mogen maken.
Kingspan past verder het financiële EsCo-model toe dat ook elders in de isolatiebranche wel wordt gehanteerd: de besparing die de opdrachtgever dankzij de nieuwe zonnepanelen en eventuele led-verlichting binnenhaalt wordt ingezet om de Kingspan-financiering in maximaal vijftien jaar terug te betalen.
Kingspan zelf, participant in Dutch Green Building Council, doet zelf ook mee in de vergroening: per 2020 zijn alle gebouwen van het gehele concern energieneutraal.


 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld