Turnkey asbestsanering Kingspan

Kingspan Energy Tiel integreert asbestsanering in een turnkey-oplossing inclusief financiering. Onder de naam Future Proof biedt Kingspan een totaaloplossing voor de 80 miljoen vierkante meter asbestdaken in de agrarische sector.
Van de 120 miljoen vierkante meter asbestdaken die per 2024 weggesaneerd moeten zijn, ligt 80 miljoen in de agrarische sector. “Asbest eraf, zonnepanelen er op”, is het motto van de overheid. De Kingspan-oplossing maakt het opdrachtgevers gemakkelijk. Het bedrijf past een inkapselingtechniek toe, door Kingspan Fibresafe-schuim genoemd, die volledig in de golfplaten doordringt en alle asbestvezels inkapselt. Het agrarisch bedrijf, met inbegrip van de levende have, kan volledig operationeel blijven. Dit continuïteitsaspect is in de veehouderij een van de belangrijkste knelpunten die asbestsanering tot nu toe in de weg stond. De inkapselingstechniek vangt dit op en voert bovendien de efficiëntie op omdat de asbestsaneerders daarmee volledige arbeidsdagen mogen maken.
Kingspan past verder het financiële EsCo-model toe dat ook elders in de isolatiebranche wel wordt gehanteerd: de besparing die de opdrachtgever dankzij de nieuwe zonnepanelen en eventuele led-verlichting binnenhaalt wordt ingezet om de Kingspan-financiering in maximaal vijftien jaar terug te betalen.
Kingspan zelf, participant in Dutch Green Building Council, doet zelf ook mee in de vergroening: per 2020 zijn alle gebouwen van het gehele concern energieneutraal.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..