Cemma CE-belangenbehartiging

Stichting Cemma te Renkum behartigt sinds januari 2016 de belangen van marktdeelnemers CE-markering bouwproducten. Doel is marktpartijen in de bouwsector wegwijs te maken in de complexe materie achter CE-markering van bouwproducten. Tot het Cemma-dienstenpakket behoren onder meer informatie, onafhankelijk advies en begeleiding tot correcte markering en documentatie van bouwproducten.
Volgens de Europese bouwproductenverordening (CPR) vallen met name in utiliteitsapplicaties ook technische isolatieproducten onder de CPR. de mede daaruit voortvloeiende CE-verplichtingen gelden voor alle bedrijven die bouwmaterialen produceren, importeren of doorleveren binnen de Europese Economische Ruimte en onder de Europese harmonisatiewetgeving vallen.
Het Cemma-bestuur is geheel onafhankelijk en heeft geen binding met marktdeelnemers en brancheorganisaties. Voorzitter is Jaco Ruijs (tevens hoofd Ontwikkeling en ICT bij bestekorganisatie Stabu te Ede), penningmeester is sebastiaan Brands (tevens juridisch adviseur Stabu). Ilonka Ruijs-Marcic is secretaris (tevens business-partner in stamcel-voedingsspecialist Stemtech Health Sciences te San Clemente, CA-USA).

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld