Milieupaspoort Armaflex

Armacell publiceert milieuproductverklaringen (EPD) bij het programma technische isolatiematerialen. Milieuproductverklaringen (Environmental Product Declaration, EPD) zijn belangrijk als duurzaamheidspaspoort voor gebouwcertificatie volgens onder meer Leed en Breeam.
EPD’s zijn gebaseerd op onafhankelijke, transparante en controleerbare berekening van de ecologische balans.
Gebouwen verbruiken wereldwijd ca. 30 procent van alle grondstoffen en veroorzaken 30 tot 40 procent van de uitstoot van broeikasgassen.  In geïndustrialiseerde landen gebruiken transport en industrie veel energie, maar het grootste aandeel – rond 40 procent van het Europese energiegebruik – komt voor rekening van gebouwen. Groeiende energiebehoefte en klimaatbescherming vereisen een duidelijk verhoogde efficiëntie van het energiegebruik in gebouwen. De sleutel tot zuinig energiegebruik is goede isolatie. Optimale technische isolatiematerialen zijn de eenvoudigste, voordeligste en snelst maatregelen.

Energiebalans

Isolatiematerialen besparen tijdens hun hele productcyclus meer energie dan benodigd is voor hun productie. Hierdoor zijn ze per definitie ecologisch waardevol. Uit een Armacell-vergelijking van het berekende primaire energiegebruik in de ecologische balans met de energiebesparing dankzij deze producten blijkt Armaflex-isolatiemateriaal 140 keer meer energie te besparen dan nodig is voor productie, transport en verwijdering. De productie-energie is al na vijftig dagen terugverdiend. De IBU-gecertificeerde (Institut Bauen und Umwelt) milieuproductverklaringen bevatten ook informatie over de mate waarin de betreffende producten bijdragen aan broeikaseffect, verzuring, aantasting van de ozonlaag en smogvorming.

Transparantie

"De milieuproductverklaringen creëren voor Armaflex-producten een unieke transparantie. We leveren architecten, adviseurs en aanbestedingsdiensten hiermee betrouwbare informatie voor het ontwerp van duurzame bouwprojecten. Tegelijk verplichten we ons ertoe om de milieubelasting van onze producten continu verder te reduceren en op die manier onze concurrentiepositie te verbeteren", aldus Patrick Mathieu, directievoorzitter Armacell.

 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..