Nieuwe editie EFC 55 'CUI-richtlijnen'

De herziene en bijgewerkte versie van EFC-uitgave ‘Corrosion under Insulation (CUI) – Guidelines’ verschijnt 17 november 2015 bij Elsevier-dochter Woodhead Publishing in Materials.
‘Corrosion under Insulation (CUI) – Guidelines’ (ISBN 9780081007143), ook bekend als publicatie EFC 55, is samengesteld door dr. Stefan Winnek, directeur van SW Materials and Corrosion Ltd te Southampton (UK) en oud-medewerker van ExxonMobil UK. De eerste versie verscheen in 2008. Basis is de input van werkgroepen WP 13 en WP 15 van de European Federation of Corrosion (EFC) in Parijs.
Het boek behandelt corrosie onder isolatie in de belangrijkste on- en offshore industrieën in onder meer chemie, petrochemie en raffinaderijen, energieopwekking. Het boek omvat uitgebreide bijlagen met praktische informatie over implementatie van ‘best practices’, praktijkervaringen en praktijkstudies. Verschillende bedrijven uit de betrokken sectoren hebben actief meegewerkt. De auteur heeft twee jaar gewerkt aan de revisie.
De nieuwe uitgave behandelt het thema grondig. Uiteraard komen voorbehandeling en isolatiesystemen uitvoerig aan de orde, naast onder meer inspectietechnologie, economische en beleidsmatige aspecten en ontwerpadviezen gericht op CUI-preventie.
Corrosion under Insulation (CUI) – Guidelines telt 162 pagina’s en kan worden besteld bij Elsevier Store, vooralsnog voor de introductieprijs van € 148,75 i.p.v. € 175,--. Verzending is kosteloos, ongeacht afleveradres.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..