Nieuwe editie EFC 55 'CUI-richtlijnen'

De herziene en bijgewerkte versie van EFC-uitgave ‘Corrosion under Insulation (CUI) – Guidelines’ verschijnt 17 november 2015 bij Elsevier-dochter Woodhead Publishing in Materials.
‘Corrosion under Insulation (CUI) – Guidelines’ (ISBN 9780081007143), ook bekend als publicatie EFC 55, is samengesteld door dr. Stefan Winnek, directeur van SW Materials and Corrosion Ltd te Southampton (UK) en oud-medewerker van ExxonMobil UK. De eerste versie verscheen in 2008. Basis is de input van werkgroepen WP 13 en WP 15 van de European Federation of Corrosion (EFC) in Parijs.
Het boek behandelt corrosie onder isolatie in de belangrijkste on- en offshore industrieën in onder meer chemie, petrochemie en raffinaderijen, energieopwekking. Het boek omvat uitgebreide bijlagen met praktische informatie over implementatie van ‘best practices’, praktijkervaringen en praktijkstudies. Verschillende bedrijven uit de betrokken sectoren hebben actief meegewerkt. De auteur heeft twee jaar gewerkt aan de revisie.
De nieuwe uitgave behandelt het thema grondig. Uiteraard komen voorbehandeling en isolatiesystemen uitvoerig aan de orde, naast onder meer inspectietechnologie, economische en beleidsmatige aspecten en ontwerpadviezen gericht op CUI-preventie.
Corrosion under Insulation (CUI) – Guidelines telt 162 pagina’s en kan worden besteld bij Elsevier Store, vooralsnog voor de introductieprijs van € 148,75 i.p.v. € 175,--. Verzending is kosteloos, ongeacht afleveradres.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld