Hertel innoveert isolatiedikte

De industrie kan miljoenen besparen door toepassing van een innovatieve en actuele economische isolatiedikte (EID). Het levert gemiddeld € 12,50 per leidingmeter per jaar op.
In de nieuwste uitgave van Isolatie Magazine, die 6 november 2015 op de mat valt, fileert Hertel de economische isolatiedikte tot op de kale pijp. Het bedrijf introduceert het nieuwe begrip bandbreedte/bandhoogte als basis onder actuele diktetabellen. Daarnaast wordt realistisch gerekend met thermische verliezen per leidingmeter.
Het is Hertel een doorn in het oog dat geregeld niet-economische en niet-duurzame diktetabellen worden gehanteerd. Groen denken blijkt bijzonder economisch: toepassing van deze nieuwe interpretatie van de EID schuift de Nederlandse industrie per 1000 kilometer leidinglengte tien miljoen in de knip. Ieder jaar weer. De nieuwe tabel is in alle details op de praktijk afgestemd.
Hertel bakent het brede en vlakke gebied in de EID-curve – de verhouding tussen isolatie-investeringen en opbrengsten – af als de optimale EID-zone. Door een gering verschil in dynamische isolatiekosten te definiëren komt een verhoudingsgewijs brede optimale EID-zone in beeld: dat opent een royale ruimte voor systeemverbetering zonder noemenswaarde directe invloed op de TCO. Duurzaamheid is de grootste winnaar, maar de industrie wordt er ook beter van: € 12,50 per strekkende leidingmeter rendement, jaar in jaar uit.
Het C&I-Center van Hertel geeft nadere informatie en licht graag de details en rekengrondslagen toe van de economische isolatiedikte nieuwe stijl. U vindt het artikel op pagina 34 e.v. in Isolatie Magazine nr. 68.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..