Hertel innoveert isolatiedikte

De industrie kan miljoenen besparen door toepassing van een innovatieve en actuele economische isolatiedikte (EID). Het levert gemiddeld € 12,50 per leidingmeter per jaar op.
In de nieuwste uitgave van Isolatie Magazine, die 6 november 2015 op de mat valt, fileert Hertel de economische isolatiedikte tot op de kale pijp. Het bedrijf introduceert het nieuwe begrip bandbreedte/bandhoogte als basis onder actuele diktetabellen. Daarnaast wordt realistisch gerekend met thermische verliezen per leidingmeter.
Het is Hertel een doorn in het oog dat geregeld niet-economische en niet-duurzame diktetabellen worden gehanteerd. Groen denken blijkt bijzonder economisch: toepassing van deze nieuwe interpretatie van de EID schuift de Nederlandse industrie per 1000 kilometer leidinglengte tien miljoen in de knip. Ieder jaar weer. De nieuwe tabel is in alle details op de praktijk afgestemd.
Hertel bakent het brede en vlakke gebied in de EID-curve – de verhouding tussen isolatie-investeringen en opbrengsten – af als de optimale EID-zone. Door een gering verschil in dynamische isolatiekosten te definiëren komt een verhoudingsgewijs brede optimale EID-zone in beeld: dat opent een royale ruimte voor systeemverbetering zonder noemenswaarde directe invloed op de TCO. Duurzaamheid is de grootste winnaar, maar de industrie wordt er ook beter van: € 12,50 per strekkende leidingmeter rendement, jaar in jaar uit.
Het C&I-Center van Hertel geeft nadere informatie en licht graag de details en rekengrondslagen toe van de economische isolatiedikte nieuwe stijl. U vindt het artikel op pagina 34 e.v. in Isolatie Magazine nr. 68.

 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..