Hertel innoveert isolatiedikte

De industrie kan miljoenen besparen door toepassing van een innovatieve en actuele economische isolatiedikte (EID). Het levert gemiddeld € 12,50 per leidingmeter per jaar op.
In de nieuwste uitgave van Isolatie Magazine, die 6 november 2015 op de mat valt, fileert Hertel de economische isolatiedikte tot op de kale pijp. Het bedrijf introduceert het nieuwe begrip bandbreedte/bandhoogte als basis onder actuele diktetabellen. Daarnaast wordt realistisch gerekend met thermische verliezen per leidingmeter.
Het is Hertel een doorn in het oog dat geregeld niet-economische en niet-duurzame diktetabellen worden gehanteerd. Groen denken blijkt bijzonder economisch: toepassing van deze nieuwe interpretatie van de EID schuift de Nederlandse industrie per 1000 kilometer leidinglengte tien miljoen in de knip. Ieder jaar weer. De nieuwe tabel is in alle details op de praktijk afgestemd.
Hertel bakent het brede en vlakke gebied in de EID-curve – de verhouding tussen isolatie-investeringen en opbrengsten – af als de optimale EID-zone. Door een gering verschil in dynamische isolatiekosten te definiëren komt een verhoudingsgewijs brede optimale EID-zone in beeld: dat opent een royale ruimte voor systeemverbetering zonder noemenswaarde directe invloed op de TCO. Duurzaamheid is de grootste winnaar, maar de industrie wordt er ook beter van: € 12,50 per strekkende leidingmeter rendement, jaar in jaar uit.
Het C&I-Center van Hertel geeft nadere informatie en licht graag de details en rekengrondslagen toe van de economische isolatiedikte nieuwe stijl. U vindt het artikel op pagina 34 e.v. in Isolatie Magazine nr. 68.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld