CO2-transparantie PGGM-vastgoed

Pensioenbeheerder PGGM maakt de CO2-belasting van het vastgoedbezit tot op individueel gebouwniveau transparant.
PGGM belegt pensioengelden voor onder meer Zorg & Welzijn. De organisatie is een samenwerking voor big data-analyse aangegaan met databank GeoPhy te Delft, in 2014 opgericht als OfficeRank. GeoPhy ontwikkelt een wereldwijd platform voor vastgoedinformatie.
PGGM belooft op basis van GeoPhy-technologie en inzet van big data volledige transparantie over de CO2-belasting van wereldwijde beleggingen. Het fonds beheert voor 20 miljard aan vastgoed en claimt de eerste belegger ter wereld te zijn die de CO2-belasting tot op individueel gebouwniveau transparant maakt.
Doelstelling van het GeoPhy-PGGM-pact is versnelde verduurzaming van bestaande beleggingen en doelgerichte selectie van nieuwe objecten. Vrij vertaald: vastgoedobjecten die niet duurzaam zijn komen er bij PGGM niet meer in. Dit beleid heeft in 2014 al geleid tot een verdubbeling van vastgoed in de hoogste Green Stars-categorie, volgens de onafhankelijke benchmark Gresb.
Het PGGM-beleid leidt op termijn tot verduurzaming van gebouwinstallaties en daarmee tot toenemende aandacht voor utiliteitsisolatie. Voorbeelden van verbeteringen zijn isolatie van retourleidingen en appendages. na-isolatie van ontbrekende of beschadigde isolatie en selectie van hoogwaardige technische isolatie. In de meeste gevallen gaat de duurzaamheidswinst hand in hand met aantrekkelijke terugverdientijden. 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..