CO2-transparantie PGGM-vastgoed

Pensioenbeheerder PGGM maakt de CO2-belasting van het vastgoedbezit tot op individueel gebouwniveau transparant.
PGGM belegt pensioengelden voor onder meer Zorg & Welzijn. De organisatie is een samenwerking voor big data-analyse aangegaan met databank GeoPhy te Delft, in 2014 opgericht als OfficeRank. GeoPhy ontwikkelt een wereldwijd platform voor vastgoedinformatie.
PGGM belooft op basis van GeoPhy-technologie en inzet van big data volledige transparantie over de CO2-belasting van wereldwijde beleggingen. Het fonds beheert voor 20 miljard aan vastgoed en claimt de eerste belegger ter wereld te zijn die de CO2-belasting tot op individueel gebouwniveau transparant maakt.
Doelstelling van het GeoPhy-PGGM-pact is versnelde verduurzaming van bestaande beleggingen en doelgerichte selectie van nieuwe objecten. Vrij vertaald: vastgoedobjecten die niet duurzaam zijn komen er bij PGGM niet meer in. Dit beleid heeft in 2014 al geleid tot een verdubbeling van vastgoed in de hoogste Green Stars-categorie, volgens de onafhankelijke benchmark Gresb.
Het PGGM-beleid leidt op termijn tot verduurzaming van gebouwinstallaties en daarmee tot toenemende aandacht voor utiliteitsisolatie. Voorbeelden van verbeteringen zijn isolatie van retourleidingen en appendages. na-isolatie van ontbrekende of beschadigde isolatie en selectie van hoogwaardige technische isolatie. In de meeste gevallen gaat de duurzaamheidswinst hand in hand met aantrekkelijke terugverdientijden. 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld