CO2-transparantie PGGM-vastgoed

Pensioenbeheerder PGGM maakt de CO2-belasting van het vastgoedbezit tot op individueel gebouwniveau transparant.
PGGM belegt pensioengelden voor onder meer Zorg & Welzijn. De organisatie is een samenwerking voor big data-analyse aangegaan met databank GeoPhy te Delft, in 2014 opgericht als OfficeRank. GeoPhy ontwikkelt een wereldwijd platform voor vastgoedinformatie.
PGGM belooft op basis van GeoPhy-technologie en inzet van big data volledige transparantie over de CO2-belasting van wereldwijde beleggingen. Het fonds beheert voor 20 miljard aan vastgoed en claimt de eerste belegger ter wereld te zijn die de CO2-belasting tot op individueel gebouwniveau transparant maakt.
Doelstelling van het GeoPhy-PGGM-pact is versnelde verduurzaming van bestaande beleggingen en doelgerichte selectie van nieuwe objecten. Vrij vertaald: vastgoedobjecten die niet duurzaam zijn komen er bij PGGM niet meer in. Dit beleid heeft in 2014 al geleid tot een verdubbeling van vastgoed in de hoogste Green Stars-categorie, volgens de onafhankelijke benchmark Gresb.
Het PGGM-beleid leidt op termijn tot verduurzaming van gebouwinstallaties en daarmee tot toenemende aandacht voor utiliteitsisolatie. Voorbeelden van verbeteringen zijn isolatie van retourleidingen en appendages. na-isolatie van ontbrekende of beschadigde isolatie en selectie van hoogwaardige technische isolatie. In de meeste gevallen gaat de duurzaamheidswinst hand in hand met aantrekkelijke terugverdientijden. 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..