Inspectie met SnagTracker

SnagTracker is een nieuwe inspectie-app voor smartphones en tablet, die communicatie over project- en uitvoeringsdetails gemakkelijker, beter en sneller maakt.
SnagTracker gaat uit van de projectplattegrond of tekening. De gebruiker markeert de locatie, maakt een foto en omcirkelt het detail. Het werkt twee kanten op: de isolatiemonteur die een onvolkomenheid signaleert kan dit gemakkelijk en helder doorgeven. Het bedrijf kan langs dezelfde weg de monteur een opdracht geven, waarbij uitvoeringsdetails en locatie direct duidelijk zijn. SnagTracker is gebaseerd op de kennis die de makers hebben opgedaan in eerder gerealiseerde maatwerkoplossingen.
De app is geschikt voor Androïd- en iOs-toestellen en zit vol automatisch gemak, zoals synchronisatie, opslag in de cloud en emailberichten. SnagTracker is ontwikkeld door drie Groningse ondernemers. Zij bieden het programma op basis van een maandlicentie, met bedrijfsspecifiek maatwerk als optie. Recent is een kosteloze 'lite'-versie van de software gelanceerd: opnametool.nl, waarvan ook een animatie te bekijken is.
SnagTracker biedt in feite de inspectie- en uitvoeringsgerichte functionaliteit die normaal is ingebouwd in meer complexe computergestuurde onderhoudssystemen (cmms). Belangrijkste plus is de gemakkelijke en eenduidige bundeling van essentiële project- en uitvoeringsdetails. Of, zoals de ontwikkelaars het zelf uitdrukken: “Supersimpele software om in no time de duidelijkste rapporten te maken”. Dat kan in de eigen huisstijl en ingepast in het bedrijfsproces zodat de isolatieondernemer er ook bij zijn opdrachtgever mee kan aankomen.
Het Groningse architectenbureau Team 4 Architecten heeft een belang genomen in Snag Tracker, zodat de startup zich versneld kan ontplooien.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld