Inspectie met SnagTracker

SnagTracker is een nieuwe inspectie-app voor smartphones en tablet, die communicatie over project- en uitvoeringsdetails gemakkelijker, beter en sneller maakt.
SnagTracker gaat uit van de projectplattegrond of tekening. De gebruiker markeert de locatie, maakt een foto en omcirkelt het detail. Het werkt twee kanten op: de isolatiemonteur die een onvolkomenheid signaleert kan dit gemakkelijk en helder doorgeven. Het bedrijf kan langs dezelfde weg de monteur een opdracht geven, waarbij uitvoeringsdetails en locatie direct duidelijk zijn. SnagTracker is gebaseerd op de kennis die de makers hebben opgedaan in eerder gerealiseerde maatwerkoplossingen.
De app is geschikt voor Androïd- en iOs-toestellen en zit vol automatisch gemak, zoals synchronisatie, opslag in de cloud en emailberichten. SnagTracker is ontwikkeld door drie Groningse ondernemers. Zij bieden het programma op basis van een maandlicentie, met bedrijfsspecifiek maatwerk als optie. Recent is een kosteloze 'lite'-versie van de software gelanceerd: opnametool.nl, waarvan ook een animatie te bekijken is.
SnagTracker biedt in feite de inspectie- en uitvoeringsgerichte functionaliteit die normaal is ingebouwd in meer complexe computergestuurde onderhoudssystemen (cmms). Belangrijkste plus is de gemakkelijke en eenduidige bundeling van essentiële project- en uitvoeringsdetails. Of, zoals de ontwikkelaars het zelf uitdrukken: “Supersimpele software om in no time de duidelijkste rapporten te maken”. Dat kan in de eigen huisstijl en ingepast in het bedrijfsproces zodat de isolatieondernemer er ook bij zijn opdrachtgever mee kan aankomen.
Het Groningse architectenbureau Team 4 Architecten heeft een belang genomen in Snag Tracker, zodat de startup zich versneld kan ontplooien.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..