Fire-seminar Kingspan

Op 29 oktober 2015 staan duurzaamheid en brandveiligheid centraal op het Fire-seminar van Kingspan. Dit wordt gehouden in Het Oude Magazijn te Amersfoort van 9.30 tot 15.00 uur.
Als centrale vraagstelling poneert Kingspan ‘Duurzaamheid en brandveiligheid; vriend of vijand’. Bij afsluiting van het seminar zullen het vrienden blijken te zijn, na de uiteenzetting van Kingspan-directeur Pieter Snelder over duurzaam én brandveilig isoleren.
Projectmanager Guido Slokkers (Dutch Green Building Council) behandelt het snijvlak tussen Breeam-NL en brandveiligheid. Verder staan inleidingen op het programma van verzekeringsdeskundige Jurjen Burghgraef (verzekeren en handhaven), Charles Meijer (Vakgroep Brandveilig Leven bij Brandweer Nederland) en bouwkunde-student Ruben Burink (relatie energie-efficiënt bouwen en brandveiligheid).
Het seminar is kosteloos toegankelijk na registratie op de seminar-site, waar tevens alle nadere informatie te vinden is.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld