Nationale Asbestconferentie 2015

Op 12 november 2015 vindt in het WTC te Rotterdam van 09.00 tot 17.30 uur de Nationale Asbestconferentie plaats, georganiseerd door het Nederlands Instituut voor de Bouw (NIB) te Eindhoven.
Asbest monsteranalyse TNODagvoorzitter is Ambiant-partner David van den Burg. Eerste en toonzettende spreker is Peter Torbijn, directeur Veiligheid en Risico’s van het directoraat-generaal Milieu en Internationaal Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Hij behandelt het nieuwe verbod op asbestdaken en de actuele grenswaarden. Aan de orde komen zowel de praktische gevolgen als de langetermijnvisie. Later in het programma bespreekt de Overijsselse milieugedeputeerde Erik Lievers de aanpak van asbestdaken. Ook het debat aan het einde van de ochtend gaat in op de dakensanering, die voor 2024 voltooid moet zijn. Andere debat-items zijn risico’s en gevolgen van sanering en communicatie bij calamiteiten.

Inspiratiepodium

De congresochtend wordt afgerond met een serie drie-minutenpresentaties die de nieuwste saneringsmethodieken en –technieken voor het voetlicht brengen.
Na de lunch gaan de congresgangers tot de pauze in twee rondes de diepte in. In de eerste tranche behandelen specialisten de thema’s ‘Sectorrapportage’, ‘Maatregelen bij asbestbranden’ en ‘Consequenties voor de gemeentelijke overheid van het asbestdakenverbod’. De tweede serie bespreekt ‘Juridische ontwikkelingen’, ‘Maatregelen bij asbestaanwezigheid in gebouwen’ en ‘Inzet van de juiste middelen bij asbestvermoeden’.
Na de middagpauze worden in twee rondes nogmaals tien rondetafelsessies belegd.
Het volledige programma en aanvullende congresinformatie vindt u op de NIB-site, waar ook directe inschrijving mogelijk is.

http://www.bouw-instituut.nl/bouw/nationale-asbest-conferentie/?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=69116_c_tr_nib34#Programma
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..