Nationale Asbestconferentie 2015

Op 12 november 2015 vindt in het WTC te Rotterdam van 09.00 tot 17.30 uur de Nationale Asbestconferentie plaats, georganiseerd door het Nederlands Instituut voor de Bouw (NIB) te Eindhoven.
Asbest monsteranalyse TNODagvoorzitter is Ambiant-partner David van den Burg. Eerste en toonzettende spreker is Peter Torbijn, directeur Veiligheid en Risico’s van het directoraat-generaal Milieu en Internationaal Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Hij behandelt het nieuwe verbod op asbestdaken en de actuele grenswaarden. Aan de orde komen zowel de praktische gevolgen als de langetermijnvisie. Later in het programma bespreekt de Overijsselse milieugedeputeerde Erik Lievers de aanpak van asbestdaken. Ook het debat aan het einde van de ochtend gaat in op de dakensanering, die voor 2024 voltooid moet zijn. Andere debat-items zijn risico’s en gevolgen van sanering en communicatie bij calamiteiten.

Inspiratiepodium

De congresochtend wordt afgerond met een serie drie-minutenpresentaties die de nieuwste saneringsmethodieken en –technieken voor het voetlicht brengen.
Na de lunch gaan de congresgangers tot de pauze in twee rondes de diepte in. In de eerste tranche behandelen specialisten de thema’s ‘Sectorrapportage’, ‘Maatregelen bij asbestbranden’ en ‘Consequenties voor de gemeentelijke overheid van het asbestdakenverbod’. De tweede serie bespreekt ‘Juridische ontwikkelingen’, ‘Maatregelen bij asbestaanwezigheid in gebouwen’ en ‘Inzet van de juiste middelen bij asbestvermoeden’.
Na de middagpauze worden in twee rondes nogmaals tien rondetafelsessies belegd.
Het volledige programma en aanvullende congresinformatie vindt u op de NIB-site, waar ook directe inschrijving mogelijk is.

http://www.bouw-instituut.nl/bouw/nationale-asbest-conferentie/?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=69116_c_tr_nib34#Programma
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld