Armacells calculator als mobiele app

ArmWin, Armacells isolatiedikte-calculator, is volledig vernieuwd en voor het eerst ook beschikbaar voor mobiele toepassingen waaronder smartphones. Dit maakt technische calculatie direct op het project mogelijk.
De nieuwe calculator voert alle gangbare technische berekeningen uit voor koelinstallaties, airconditioning, sanitaire toepassingen en verwarmingsinstallaties. Dankzij de mobiele app kan meteen op de bouwplaats uitsluitsel worden gegeven.
De belangrijkste taak van koude-isolatie is voorkoming van condenswater. Behalve materiaal en afwerking is de juiste dikte van de isolatielaag allesbepalend om en zelfs onder kritieke omstandigheden condensvorming te verhinderen. Om de isolatiedikte te berekenen tellen naast gemiddelde temperatuur, omgevingstemperatuur en relatieve luchtvochtigheid ook het warmtegeleidend vermogen en de warmteoverdrachtscoëfficiënt van de isolatie en van het te isoleren object (leiding, kanaal, e.d.). Het nieuwe programma ArmWin vereenvoudigt de calculatie aanzienlijk.
ArmWin is gegrond op FIW München-gecertificeerde software. De berekeningen worden naar keuze gemaakt op basis van VDI 2055-1:09.2008 of overeenkomstig ISO 12241. Behalve de minimum isolatiedikte ter vermijding van condenswater, kunnen met ArmWin ook oppervlaktetemperatuur, warmtestroming, temperatuurschommelingen bij stromende en stilstaande media, de duur van het bevriezen van waterleidingen en – nieuw - ook heel gericht de meest economische isolatiedikte (kortste terugverdientijd) worden berekend. Bovendien worden de calculaties indien nodig geïllustreerd in grafieken.
In vergelijking met de voorgaande versie verlopen technische berekeningen met het kosteloze ArmWin beduidend eenvoudiger en sneller. De benodigde gegevensinvoer is tot een minimum beperkt. Nieuw is de mogelijkheid om individuele projectgegevens op te slaan en berekeningen als pdf te bewaren. Bovendien beschikt ArmWin over diverse interactieve functies: de berekeningen kunnen meteen worden verstuurd. Het programma is verbonden met productinformatie op de website van Armacell en centrale begrippen worden in een woordenlijst toegelicht. De ArmWin-app is ontwikkeld voor iOS-, Blackberry- en Android-besturingssystemen en is als download beschikbaar in de verschillende app stores.


 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..