Armacells calculator als mobiele app

ArmWin, Armacells isolatiedikte-calculator, is volledig vernieuwd en voor het eerst ook beschikbaar voor mobiele toepassingen waaronder smartphones. Dit maakt technische calculatie direct op het project mogelijk.
De nieuwe calculator voert alle gangbare technische berekeningen uit voor koelinstallaties, airconditioning, sanitaire toepassingen en verwarmingsinstallaties. Dankzij de mobiele app kan meteen op de bouwplaats uitsluitsel worden gegeven.
De belangrijkste taak van koude-isolatie is voorkoming van condenswater. Behalve materiaal en afwerking is de juiste dikte van de isolatielaag allesbepalend om en zelfs onder kritieke omstandigheden condensvorming te verhinderen. Om de isolatiedikte te berekenen tellen naast gemiddelde temperatuur, omgevingstemperatuur en relatieve luchtvochtigheid ook het warmtegeleidend vermogen en de warmteoverdrachtscoëfficiënt van de isolatie en van het te isoleren object (leiding, kanaal, e.d.). Het nieuwe programma ArmWin vereenvoudigt de calculatie aanzienlijk.
ArmWin is gegrond op FIW München-gecertificeerde software. De berekeningen worden naar keuze gemaakt op basis van VDI 2055-1:09.2008 of overeenkomstig ISO 12241. Behalve de minimum isolatiedikte ter vermijding van condenswater, kunnen met ArmWin ook oppervlaktetemperatuur, warmtestroming, temperatuurschommelingen bij stromende en stilstaande media, de duur van het bevriezen van waterleidingen en – nieuw - ook heel gericht de meest economische isolatiedikte (kortste terugverdientijd) worden berekend. Bovendien worden de calculaties indien nodig geïllustreerd in grafieken.
In vergelijking met de voorgaande versie verlopen technische berekeningen met het kosteloze ArmWin beduidend eenvoudiger en sneller. De benodigde gegevensinvoer is tot een minimum beperkt. Nieuw is de mogelijkheid om individuele projectgegevens op te slaan en berekeningen als pdf te bewaren. Bovendien beschikt ArmWin over diverse interactieve functies: de berekeningen kunnen meteen worden verstuurd. Het programma is verbonden met productinformatie op de website van Armacell en centrale begrippen worden in een woordenlijst toegelicht. De ArmWin-app is ontwikkeld voor iOS-, Blackberry- en Android-besturingssystemen en is als download beschikbaar in de verschillende app stores.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..