Armacells calculator als mobiele app

ArmWin, Armacells isolatiedikte-calculator, is volledig vernieuwd en voor het eerst ook beschikbaar voor mobiele toepassingen waaronder smartphones. Dit maakt technische calculatie direct op het project mogelijk.
De nieuwe calculator voert alle gangbare technische berekeningen uit voor koelinstallaties, airconditioning, sanitaire toepassingen en verwarmingsinstallaties. Dankzij de mobiele app kan meteen op de bouwplaats uitsluitsel worden gegeven.
De belangrijkste taak van koude-isolatie is voorkoming van condenswater. Behalve materiaal en afwerking is de juiste dikte van de isolatielaag allesbepalend om en zelfs onder kritieke omstandigheden condensvorming te verhinderen. Om de isolatiedikte te berekenen tellen naast gemiddelde temperatuur, omgevingstemperatuur en relatieve luchtvochtigheid ook het warmtegeleidend vermogen en de warmteoverdrachtscoëfficiënt van de isolatie en van het te isoleren object (leiding, kanaal, e.d.). Het nieuwe programma ArmWin vereenvoudigt de calculatie aanzienlijk.
ArmWin is gegrond op FIW München-gecertificeerde software. De berekeningen worden naar keuze gemaakt op basis van VDI 2055-1:09.2008 of overeenkomstig ISO 12241. Behalve de minimum isolatiedikte ter vermijding van condenswater, kunnen met ArmWin ook oppervlaktetemperatuur, warmtestroming, temperatuurschommelingen bij stromende en stilstaande media, de duur van het bevriezen van waterleidingen en – nieuw - ook heel gericht de meest economische isolatiedikte (kortste terugverdientijd) worden berekend. Bovendien worden de calculaties indien nodig geïllustreerd in grafieken.
In vergelijking met de voorgaande versie verlopen technische berekeningen met het kosteloze ArmWin beduidend eenvoudiger en sneller. De benodigde gegevensinvoer is tot een minimum beperkt. Nieuw is de mogelijkheid om individuele projectgegevens op te slaan en berekeningen als pdf te bewaren. Bovendien beschikt ArmWin over diverse interactieve functies: de berekeningen kunnen meteen worden verstuurd. Het programma is verbonden met productinformatie op de website van Armacell en centrale begrippen worden in een woordenlijst toegelicht. De ArmWin-app is ontwikkeld voor iOS-, Blackberry- en Android-besturingssystemen en is als download beschikbaar in de verschillende app stores.


 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld