Petrochem vraagt energie-ideeën

Betere isolatie van fabrieken en pijpleidingen. Hiermee opent vakblad Petrochem de Top drie van ideeën voor industriële energiebesparing. Het blad roept lezers op een eigen, gemotiveerde en concrete Top 3 in te zenden.
Betere isolatie van fabrieken en pijpleidingen voert Petrochems lijst aan, gevolgd door procesintensivering en ketenintegratie. Voordelen van verbeterde isolatie zijn, zo meldt het artikel, de goede resultaten en korte terugverdientijden. Dat isolatie doorgaans bij een onderhoudsstop moet worden meegenomen, ziet auteur Wim Raaijen als een nadeel. Hij denkt ook dat “isolatie weinig tot de verbeelding spreekt”, maar wellicht kunnen isolatiespecialisten hem met harde cijfers rode oortjes bezorgen en mogelijk voor een excursie uitnodigen.
Uw Top 3 voor industriële energiebesparing kan per mail worden ingezonden, of via de Petrochem-site. Vergeet niet uw isolatie-voorstellen net zo spannend te formuleren als ze in werkelijkheid zijn.

 

Nieuws

Dag 2 - Industrial Heat & Power bruist

Een drukke beursvloer, een dito ledenvergadering van VIB, de wereldprimeur van de TBI-App om snel energiebesparing door isolatie inz..
 

Kreijveld (SIG) naar Jongeneel

Eric Kreijveld is per 1 oktober 2019 in dienst getreden als vestigingsmanager bij hout- en bouwmaterialenleverancier Jongeneel in Ti..
 

Arbotechniek: hét platform voor veilig en gezond werken

Vol trots lanceert ArboTechniek, voorheen II Mens & Werk, vandaag haar nieuwe platform op gebied van veilig en gezond werken in ..
 

Nieuwe cao maakt sector aantrekkelijker

Na lange en stevige discussies hebben werkgevers en vakbonden vandaag een akkoord bereikt over de nieuwe cao’s in de Metaal en..
 

Klimaatakkoord mist industriële isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..