Petrochem vraagt energie-ideeën

Betere isolatie van fabrieken en pijpleidingen. Hiermee opent vakblad Petrochem de Top drie van ideeën voor industriële energiebesparing. Het blad roept lezers op een eigen, gemotiveerde en concrete Top 3 in te zenden.
Betere isolatie van fabrieken en pijpleidingen voert Petrochems lijst aan, gevolgd door procesintensivering en ketenintegratie. Voordelen van verbeterde isolatie zijn, zo meldt het artikel, de goede resultaten en korte terugverdientijden. Dat isolatie doorgaans bij een onderhoudsstop moet worden meegenomen, ziet auteur Wim Raaijen als een nadeel. Hij denkt ook dat “isolatie weinig tot de verbeelding spreekt”, maar wellicht kunnen isolatiespecialisten hem met harde cijfers rode oortjes bezorgen en mogelijk voor een excursie uitnodigen.
Uw Top 3 voor industriële energiebesparing kan per mail worden ingezonden, of via de Petrochem-site. Vergeet niet uw isolatie-voorstellen net zo spannend te formuleren als ze in werkelijkheid zijn.

 

Nieuws

VIB kijkt met ambitie vooruit

De algemene leden vergadering van de VIB kreeg op dinsdag 21 mei 2019 op de Maasvlakte een afwisselend programma voorgeschoteld. Nie..
 

Installatiesector in de lift

Voor bijna 12 procent van de installatiebedrijven voorspelt bedrijfsinformatiespecialist Graydon de komende 12 maanden groei. De ver..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Maintenance for Energy bij Thermatras

Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud NVDO en VIB besteden op donderdag 27 juni 2019 tijdens het jaarcongres van Energie V..
 

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..