Vochtmeter met warmtebeeldcamera

De MR160 van Flir is de eerste vochtmeter met geïntegreerde 80x60 warmtebeeldcamera.
Het toestel is voorzien van Infrared Guided Measurement (IGM), aangestuurd door de Flir Lepton warmtebeeldchip. Deze toevoeging resulteert in de enige vochtmeter die efficiënt vochtproblemen weergeeft in het warmtebeeld. De gebruiker weet zo onmiddellijk waar de MR160-sondes noeten worden geplaatst om vochtgehalte en –problemen te kwantificeren. Hierbij denken isolatie- en energie-experts meteen aan de trefwoorden ‘Corrosie onder isolatie’ en ‘Inwatering’.
Naast een warmtebeeldcamera heeft de MR160 ook een interne pinloze sensor voor niet-invasieve kwantitatieve metingen, alsook een sonde met externe pin voor invasieve metingen die bepaling van het feitelijke vochtgehalte vergemakkelijken. Een ingebouwde laserpointer en dradenkruis op het beeldscherm maken doelbepaling eenvoudig. Gebruikers kunnen metingen en warmtebeelden samen opnemen en bewaren, en overbrengen naar een PC voor analyse en rapportage. Het nieuwe Flir-toestel is voorzien van een interne herlaadbare accu.

 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld