Vochtmeter met warmtebeeldcamera

De MR160 van Flir is de eerste vochtmeter met geïntegreerde 80x60 warmtebeeldcamera.
Het toestel is voorzien van Infrared Guided Measurement (IGM), aangestuurd door de Flir Lepton warmtebeeldchip. Deze toevoeging resulteert in de enige vochtmeter die efficiënt vochtproblemen weergeeft in het warmtebeeld. De gebruiker weet zo onmiddellijk waar de MR160-sondes noeten worden geplaatst om vochtgehalte en –problemen te kwantificeren. Hierbij denken isolatie- en energie-experts meteen aan de trefwoorden ‘Corrosie onder isolatie’ en ‘Inwatering’.
Naast een warmtebeeldcamera heeft de MR160 ook een interne pinloze sensor voor niet-invasieve kwantitatieve metingen, alsook een sonde met externe pin voor invasieve metingen die bepaling van het feitelijke vochtgehalte vergemakkelijken. Een ingebouwde laserpointer en dradenkruis op het beeldscherm maken doelbepaling eenvoudig. Gebruikers kunnen metingen en warmtebeelden samen opnemen en bewaren, en overbrengen naar een PC voor analyse en rapportage. Het nieuwe Flir-toestel is voorzien van een interne herlaadbare accu.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..