Groene award voor Kingspan

Kingspan Insulation heeft de Lean and Green Logistics Award veroverd met een project om de CO2-emissie van de vrachtwagens terug te dringen.
Voor isolatieproducenten als Kingspan is duurzaamheid een belangrijk criterium, ook voor de eigen organisatie. “Verbeter de wereld, begin bij jezelf”, stelt het bedrijf, dat in 2020 volledig wil draaien op duurzame energie.
Naast productinnovaties en reductie van afvalstromen is de logistiek onder de loep genomen. Daaruit is een project voortgekomen dat de CO2-emissie van vrachtwagens terug moet dringen. Daarvoor is onder meer geïnvesteerd in nieuw materiaal.
Het plan is getoetst door Connekt, een netwerk waarbinnen bedrijven, overheden en kennisinstellingen hun krachten bundelen voor duurzame verbetering van de mobiliteit. TNO heeft het beoogde eindoordeel geveld: Kingspan heeft de Lean and Green Logistics Award toegekend aan Kingspan Insulation en zal dat op alle vrachtwagens uitdragen.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..