Groene award voor Kingspan

Kingspan Insulation heeft de Lean and Green Logistics Award veroverd met een project om de CO2-emissie van de vrachtwagens terug te dringen.
Voor isolatieproducenten als Kingspan is duurzaamheid een belangrijk criterium, ook voor de eigen organisatie. “Verbeter de wereld, begin bij jezelf”, stelt het bedrijf, dat in 2020 volledig wil draaien op duurzame energie.
Naast productinnovaties en reductie van afvalstromen is de logistiek onder de loep genomen. Daaruit is een project voortgekomen dat de CO2-emissie van vrachtwagens terug moet dringen. Daarvoor is onder meer geïnvesteerd in nieuw materiaal.
Het plan is getoetst door Connekt, een netwerk waarbinnen bedrijven, overheden en kennisinstellingen hun krachten bundelen voor duurzame verbetering van de mobiliteit. TNO heeft het beoogde eindoordeel geveld: Kingspan heeft de Lean and Green Logistics Award toegekend aan Kingspan Insulation en zal dat op alle vrachtwagens uitdragen.
 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld