AAK focust op isolatie

Olie- en vetraffinaderij AAK Netherlands te Zaandijk richt de energiefocus op isolatie.
In het kader van energiebesparingsactiviteiten voert het bedrijf met de thermische camera periodiek inspecties uit om verouderde, beschadigde en ontbrekende isolatie te detecteren. Dit gebeurt sinds kort efficiënt met behulp van een thermografische camera. De foto’s worden doorgestuurd naar installateur en isolatiebedrijf, die in één oogopslag zien waar de isolatiespecialist aan de slag moet. Het bedrijf vindt investeringen in isolatie niet meer dan vanzelfsprekend, gezien de korte terugverdientijden.
AAK levert oliën en vetten aan de voedingsmiddelenindustrie. In 2014 is in vergelijking tot 2013 vijf procent energiebesparing geboekt. In 2015 verwacht men nogmaals een besparing van dezelfde omvang. Isolatie neemt daarin een substantieel aandeel, meldt technisch manager Piet Mul in een praktijkstudie in opdracht van het Ministerie van Economisch zaken (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). De studie is in mei 2015 gepubliceerd in het blad Voedingsindustrie en kan als pdf kosteloos worden gedownload bij RVO - Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..