AAK focust op isolatie

Olie- en vetraffinaderij AAK Netherlands te Zaandijk richt de energiefocus op isolatie.
In het kader van energiebesparingsactiviteiten voert het bedrijf met de thermische camera periodiek inspecties uit om verouderde, beschadigde en ontbrekende isolatie te detecteren. Dit gebeurt sinds kort efficiënt met behulp van een thermografische camera. De foto’s worden doorgestuurd naar installateur en isolatiebedrijf, die in één oogopslag zien waar de isolatiespecialist aan de slag moet. Het bedrijf vindt investeringen in isolatie niet meer dan vanzelfsprekend, gezien de korte terugverdientijden.
AAK levert oliën en vetten aan de voedingsmiddelenindustrie. In 2014 is in vergelijking tot 2013 vijf procent energiebesparing geboekt. In 2015 verwacht men nogmaals een besparing van dezelfde omvang. Isolatie neemt daarin een substantieel aandeel, meldt technisch manager Piet Mul in een praktijkstudie in opdracht van het Ministerie van Economisch zaken (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). De studie is in mei 2015 gepubliceerd in het blad Voedingsindustrie en kan als pdf kosteloos worden gedownload bij RVO - Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld