Isolatie-inspecteurs gecertificeerd

CINI heeft vier isolatie-inspecteurs Industrie gecertificeerd. Léon Overduin, Rob Polderman, Dion Papen en Hein Versteeg vormen samen de eerste lichting CINI-gecertificeerde isolatie-inspecteurs.
CINI-gecertificeerde inspecteursHet Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI te Spijkenisse heeft op initiatief van de industrie de cursus ‘Isolatie-inspecteur Industrie’ ontwikkeld. Op 20 mei 2015 heeft NCTI de eerste kandidaten met succes opgeleid.
NCTI heeft de cursus ontwikkeld in nauwe samenwerking met de industrie. Norminstituut CINI borgt de inhoud en certificeert de geslaagde kandidaten op basis van de bevindingen van de toetsingscommissie. Voorwaarde voor cursusdeelname is praktijkervaring in industriële isolatie en ervaring in de uitvoering van inspecties.
Cursuskandidaten en opdrachtgevers kunnen bij NCTI terecht voor informatie over isolatie-inspecties en de inspecteurscursus.


 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld