Belangenvereniging flexen

De belangrijkste Europese producenten van flexibele elastomeer- en polyethyleen-isolatiematerialen hebben belangenverenging CEFEP opgericht, voorvloeiende uit de eerder ingestelde werkgroep. Directe aanleiding is de invoering van het Europese CE-keur voor technische isolatieproducten en daarmee samenhangende invoering van het RAL-kwaliteitskeurmerk.
Aangesloten zijn Aeroflex, Armacell, Firo, Kaimann, L’Isolante K-flex, NMC, Steinbacher Dämmstoffe, Thermaflex en Union Foam. De negen hebben Georg Eleftheriadis (Armacell) tot voorzitter gekozen.
De belangenvereniging ressorteert onder de Güteschutzge-meinschaft Hartschaum GSH, het Duitse keuringsinstituut voor hardschuimproducten die de keurmerken voor deze isolatiematerialen beheert. De leden hebben de RAL-kwaliteitseisen aanvaard. De nieuwe vereniging behartigt hun belangen op nationaal en Europees niveau.
Op de foto v.l.n.r. Roland Hebbel (Steinbacher Dämmstoffe), Jan Niermans (Thermaflex), Andrea Marenghi (L’Isolante K-flex), Vittoria Orienti (Union Foam), Ferdinand Braun (NMC), Roland Baumann (Aeroflex), Ralf Springub (Kaimann), Malte Witt (Armacell), Wolfgang Andrae (Kaimann), Georg Eleftheriadis (Armacell), Klaus Zipp (Güteschutzgemein¬schaft Hart¬schaum) en Otto Ganschow (Firo).
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld