NCTI-Masterclass 'CUI-preventie'

Hét industrieprobleem 'Corrosie onder isolatie'. NCTI daagde de Deltalinqs-leden dinsdag 31 maart 2015 in een masterclass uit om na te denken over de bestrijding van de ‘olifant’ of het ‘ spook’ dat corrosie heet.
Namens buitengewoon Deltalinqs-lid NCTI gaf manager Paul de Koning de deelnemers inzicht in alle beschikbare isolatievoorzieningen ter voorkoming van corrosie in de industrie. “Iedere industrie heeft te dealen met corrosie. Je kunt je kop niet in het zand steken voor de olifant of het spook’, aldus De Koning.
In zijn presentatie is De Koning allereerst ingegaan op de verschillende corrosievormen en de condities die corrosie in de hand werken. Hij beperkte zich tot chemische corrosie met veelal ijzerroest en galvanische corrosie als gevolg. Als corrosie-stimulerende condities noemde hij contact van verschillende metaalsoorten, vocht, temperaturen tussen 50 en 175 °C en vooral variërende temperaturen bij cyclische processen, inwerking van chemicaliën en een zuur milieu. Uiteraard is het raadzaam deze belagers buiten het isolatiesysteem te houden. Het NCTI illustreerde de corrosieproblematiek aan de hand van praktijkgevallen. Daarbij zijn aandachtspunten geformuleerd voor ontwerp, uitvoering en onderhoud van isolatie.
Het is duidelijk dat het thema corrosie de gemoederen bezig houdt. Voorkoming maximeert duurzaamheid, continuïteit en veiligheid. Het ‘corrosiespook’ had de Deltalinqers flink te pakken, getuige de intensieve uitwisseling van ideeën en ervaringen. Voor de cases bleef amper tijd over. De vragen en antwoorden zijn daarom plenair behandeld, zodat de deelnemers hun nieuwe kennis op het raakvlak van technische isolatie en corrosie direct konden inzetten.

Op de foto v.l.n.r. Paul de Koning (NCTI), Robert Tieman (Deltalinqs), Jos Bachaus (Nufarm BV), Annemarie van Geest (BP Raffinaderij Rotterdam BV), Stephan van Duijvenbode (Indurama Ventures Europe BV), Jan van Wijk (Shin-Etsu PVC BV), Rutger de Potter (Bilfinger Industrial Services Nederland BV) en Peter Beerman (ADM Europoort BV).

 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..