Praktijkdagen 'Veilig werken 2015'

Arbo-platform I&I Mens en Werk organiseert in 2015 een serie praktijkdagen ‘Veilig werken’, voor enerzijds monteurs en uitvoerend leidinggevenden en anderzijds voor middenkader en management in de isolatie- en installatiebranches. De Vereniging van Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf VIB participeert in Arbo-platform I&I Mens en Werk, in samenwerking met de installatiebranche en de betrokken vakorganisaties.
De praktijkdagen worden op verschillende plaatsen in het land georganiseerd.
 

Monteurs en uitvoerend leidinggevenden

Monteurs en uitvoerend leidinggevenden zijn na aanmelding welkom op naar keuze donderdag 16 april (Voorschoten), woensdag 20 mei (Akersloot), woensdag 24 juni (Spier), donderdag 10 september (Gilze), woensdag 7 oktober (Duiven) en donderdag 26 november (Nieuwerkerk aan den IJssel). Aanvang 08:30 uur, afsluiting 16:15 uur met een optionele extra avondmodule, lunch is inbegrepen in de kosten van € 75,00 per deelnemer. De deelnemer ontvangt een certificaat.
Er staan zes onderwerpen op het interactieve programma:
- Veilig werken met persoonlijke valbeveiliging
- Veilig werken met een hoogwerker
- Gezond werken met fysieke belasting en werkdruk
- Veilig omgaan met kwartsstof
- Veilig omgaan met asbest
- Veilig werken bij elektromagnetische velden.
Optioneel kan de deelnemer de aanvullende module ‘Certificaat Hoogwerker’ volgen, met afsluitende theorie- en praktijktoets. Bij positief resultaat ontvangt de deelnemer het Certificaat Hoogwerker met een geldigheid van drie jaar.
 

Management en middenkader

Functionarissen uit management en middenkader kunnen zich kosteloos inschrijven  voor een van de praktijkdagen op donderdag 11 juni (Nootdorp), donderdag 24 september (Amersfoort) en donderdag 5 november (Veenendaal). Het programma start om 9:30 uur en sluit om 17:00 uur. Een lunch is inbegrepen.

Management en middenkader verdiepen zich praktische, theoretische en juridische achtergronden van veilig werken. De materie wordt uitgediept in vier modules:
- Veiligheid en aansprakelijkheid
- Veilig omgaan met asbest
- Gezond werken met kwartsstof
- Werken op hoogte.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..