Praktijkdagen 'Veilig werken 2015'

Arbo-platform I&I Mens en Werk organiseert in 2015 een serie praktijkdagen ‘Veilig werken’, voor enerzijds monteurs en uitvoerend leidinggevenden en anderzijds voor middenkader en management in de isolatie- en installatiebranches. De Vereniging van Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf VIB participeert in Arbo-platform I&I Mens en Werk, in samenwerking met de installatiebranche en de betrokken vakorganisaties.
De praktijkdagen worden op verschillende plaatsen in het land georganiseerd.
 

Monteurs en uitvoerend leidinggevenden

Monteurs en uitvoerend leidinggevenden zijn na aanmelding welkom op naar keuze donderdag 16 april (Voorschoten), woensdag 20 mei (Akersloot), woensdag 24 juni (Spier), donderdag 10 september (Gilze), woensdag 7 oktober (Duiven) en donderdag 26 november (Nieuwerkerk aan den IJssel). Aanvang 08:30 uur, afsluiting 16:15 uur met een optionele extra avondmodule, lunch is inbegrepen in de kosten van € 75,00 per deelnemer. De deelnemer ontvangt een certificaat.
Er staan zes onderwerpen op het interactieve programma:
- Veilig werken met persoonlijke valbeveiliging
- Veilig werken met een hoogwerker
- Gezond werken met fysieke belasting en werkdruk
- Veilig omgaan met kwartsstof
- Veilig omgaan met asbest
- Veilig werken bij elektromagnetische velden.
Optioneel kan de deelnemer de aanvullende module ‘Certificaat Hoogwerker’ volgen, met afsluitende theorie- en praktijktoets. Bij positief resultaat ontvangt de deelnemer het Certificaat Hoogwerker met een geldigheid van drie jaar.
 

Management en middenkader

Functionarissen uit management en middenkader kunnen zich kosteloos inschrijven  voor een van de praktijkdagen op donderdag 11 juni (Nootdorp), donderdag 24 september (Amersfoort) en donderdag 5 november (Veenendaal). Het programma start om 9:30 uur en sluit om 17:00 uur. Een lunch is inbegrepen.

Management en middenkader verdiepen zich praktische, theoretische en juridische achtergronden van veilig werken. De materie wordt uitgediept in vier modules:
- Veiligheid en aansprakelijkheid
- Veilig omgaan met asbest
- Gezond werken met kwartsstof
- Werken op hoogte.

 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld