Praktijkdagen 'Veilig werken 2015'

Arbo-platform I&I Mens en Werk organiseert in 2015 een serie praktijkdagen ‘Veilig werken’, voor enerzijds monteurs en uitvoerend leidinggevenden en anderzijds voor middenkader en management in de isolatie- en installatiebranches. De Vereniging van Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf VIB participeert in Arbo-platform I&I Mens en Werk, in samenwerking met de installatiebranche en de betrokken vakorganisaties.
De praktijkdagen worden op verschillende plaatsen in het land georganiseerd.
 

Monteurs en uitvoerend leidinggevenden

Monteurs en uitvoerend leidinggevenden zijn na aanmelding welkom op naar keuze donderdag 16 april (Voorschoten), woensdag 20 mei (Akersloot), woensdag 24 juni (Spier), donderdag 10 september (Gilze), woensdag 7 oktober (Duiven) en donderdag 26 november (Nieuwerkerk aan den IJssel). Aanvang 08:30 uur, afsluiting 16:15 uur met een optionele extra avondmodule, lunch is inbegrepen in de kosten van € 75,00 per deelnemer. De deelnemer ontvangt een certificaat.
Er staan zes onderwerpen op het interactieve programma:
- Veilig werken met persoonlijke valbeveiliging
- Veilig werken met een hoogwerker
- Gezond werken met fysieke belasting en werkdruk
- Veilig omgaan met kwartsstof
- Veilig omgaan met asbest
- Veilig werken bij elektromagnetische velden.
Optioneel kan de deelnemer de aanvullende module ‘Certificaat Hoogwerker’ volgen, met afsluitende theorie- en praktijktoets. Bij positief resultaat ontvangt de deelnemer het Certificaat Hoogwerker met een geldigheid van drie jaar.
 

Management en middenkader

Functionarissen uit management en middenkader kunnen zich kosteloos inschrijven  voor een van de praktijkdagen op donderdag 11 juni (Nootdorp), donderdag 24 september (Amersfoort) en donderdag 5 november (Veenendaal). Het programma start om 9:30 uur en sluit om 17:00 uur. Een lunch is inbegrepen.

Management en middenkader verdiepen zich praktische, theoretische en juridische achtergronden van veilig werken. De materie wordt uitgediept in vier modules:
- Veiligheid en aansprakelijkheid
- Veilig omgaan met asbest
- Gezond werken met kwartsstof
- Werken op hoogte.

 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..