Brandveiligheidsevenement 2015

De gevolgen van private kwaliteitsborging staan centraal op het Nationaal Brandveiligheidsevenement NBE, op 16 april 2015 in Domus Medica te Utrecht. Thema is ‘Kwaliteit bouwen, brandveilig houden’. Het programma duurt van 13.00 tot 20.30 uur.
Private kwaliteitsborging houdt in dat de overheid de markt verantwoordelijkheden voor brandveiligheid aan de markt delegeert. Men verwacht uiteindelijk betere kwaliteit voor de eindgebruiker. De vooralsnog rijzende vragen en discussies staan centraal in het programma van het evenement:
- Praktische betekenis private kwaliteitsborging voor beheerders (spreker: Bart van Dunsbergen, Ministerie van BZK);
- Beschikbaarheid en inzet hulpmiddelen voor kwaliteitsborging (spreker: Hajé van Egmond, Instituut voor Bouwkwaliteit);
- Aandachtspunten bij kwaliteitsborging van het pand (spreker: Michiel de Haas, DGMR);
- Mogelijkheid tot verantwoorde offensieve inzet van de brandweer bij bestaande woningen/woongebouwen (spreker: Brandweer Nederland).
Spreker Hajé van Egmond (Instituut voor Bouwkwaliteit) gaf onlangs in een blog al een smaakmakende voorzet: “De huidige aansprakelijkheidsregeling leidt feitelijk tot wegkijken”.
De antwoorden krijgen de deelnemers via plenaire sessies, en verdiepende masterclasses tijdens het avondprogramma. Hierbij gaat het om zowel aan technische aspecten als juridische zaken. Het is mogelijk om twee masterclasses naar keuze te bezoeken, rond thema’s als duurzaamheid, installaties en bouwelementen, relatie technische brandveiligheid en goed gebruik.
Tenslotte staat de uitreiking op het programma van de Nationale Brandveiligheidsprijs 2015. Drie genomineerden uit twintig inzendingen mogen hun idee presenteren, waarna de zaal de winnaar aanwijst.
Het is mogelijk in te schrijven voor het gehele NBE-programma of alleen voor masterclasses ’s avonds. Nadere info bij organisator vindt u op de site van SBRCURnet.

Via onderstaande links plaatst u het evenement direct in uw agenda:
iOS: Nationaal-Brandveiligheidsevenement-iCal
Windows: Nationaal-Brandveiligheidsevenement-Outlook
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..