Brandveiligheidsevenement 2015

De gevolgen van private kwaliteitsborging staan centraal op het Nationaal Brandveiligheidsevenement NBE, op 16 april 2015 in Domus Medica te Utrecht. Thema is ‘Kwaliteit bouwen, brandveilig houden’. Het programma duurt van 13.00 tot 20.30 uur.
Private kwaliteitsborging houdt in dat de overheid de markt verantwoordelijkheden voor brandveiligheid aan de markt delegeert. Men verwacht uiteindelijk betere kwaliteit voor de eindgebruiker. De vooralsnog rijzende vragen en discussies staan centraal in het programma van het evenement:
- Praktische betekenis private kwaliteitsborging voor beheerders (spreker: Bart van Dunsbergen, Ministerie van BZK);
- Beschikbaarheid en inzet hulpmiddelen voor kwaliteitsborging (spreker: Hajé van Egmond, Instituut voor Bouwkwaliteit);
- Aandachtspunten bij kwaliteitsborging van het pand (spreker: Michiel de Haas, DGMR);
- Mogelijkheid tot verantwoorde offensieve inzet van de brandweer bij bestaande woningen/woongebouwen (spreker: Brandweer Nederland).
Spreker Hajé van Egmond (Instituut voor Bouwkwaliteit) gaf onlangs in een blog al een smaakmakende voorzet: “De huidige aansprakelijkheidsregeling leidt feitelijk tot wegkijken”.
De antwoorden krijgen de deelnemers via plenaire sessies, en verdiepende masterclasses tijdens het avondprogramma. Hierbij gaat het om zowel aan technische aspecten als juridische zaken. Het is mogelijk om twee masterclasses naar keuze te bezoeken, rond thema’s als duurzaamheid, installaties en bouwelementen, relatie technische brandveiligheid en goed gebruik.
Tenslotte staat de uitreiking op het programma van de Nationale Brandveiligheidsprijs 2015. Drie genomineerden uit twintig inzendingen mogen hun idee presenteren, waarna de zaal de winnaar aanwijst.
Het is mogelijk in te schrijven voor het gehele NBE-programma of alleen voor masterclasses ’s avonds. Nadere info bij organisator vindt u op de site van SBRCURnet.

Via onderstaande links plaatst u het evenement direct in uw agenda:
iOS: Nationaal-Brandveiligheidsevenement-iCal
Windows: Nationaal-Brandveiligheidsevenement-Outlook
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld