Brandveiligheidsevenement 2015

De gevolgen van private kwaliteitsborging staan centraal op het Nationaal Brandveiligheidsevenement NBE, op 16 april 2015 in Domus Medica te Utrecht. Thema is ‘Kwaliteit bouwen, brandveilig houden’. Het programma duurt van 13.00 tot 20.30 uur.
Private kwaliteitsborging houdt in dat de overheid de markt verantwoordelijkheden voor brandveiligheid aan de markt delegeert. Men verwacht uiteindelijk betere kwaliteit voor de eindgebruiker. De vooralsnog rijzende vragen en discussies staan centraal in het programma van het evenement:
- Praktische betekenis private kwaliteitsborging voor beheerders (spreker: Bart van Dunsbergen, Ministerie van BZK);
- Beschikbaarheid en inzet hulpmiddelen voor kwaliteitsborging (spreker: Hajé van Egmond, Instituut voor Bouwkwaliteit);
- Aandachtspunten bij kwaliteitsborging van het pand (spreker: Michiel de Haas, DGMR);
- Mogelijkheid tot verantwoorde offensieve inzet van de brandweer bij bestaande woningen/woongebouwen (spreker: Brandweer Nederland).
Spreker Hajé van Egmond (Instituut voor Bouwkwaliteit) gaf onlangs in een blog al een smaakmakende voorzet: “De huidige aansprakelijkheidsregeling leidt feitelijk tot wegkijken”.
De antwoorden krijgen de deelnemers via plenaire sessies, en verdiepende masterclasses tijdens het avondprogramma. Hierbij gaat het om zowel aan technische aspecten als juridische zaken. Het is mogelijk om twee masterclasses naar keuze te bezoeken, rond thema’s als duurzaamheid, installaties en bouwelementen, relatie technische brandveiligheid en goed gebruik.
Tenslotte staat de uitreiking op het programma van de Nationale Brandveiligheidsprijs 2015. Drie genomineerden uit twintig inzendingen mogen hun idee presenteren, waarna de zaal de winnaar aanwijst.
Het is mogelijk in te schrijven voor het gehele NBE-programma of alleen voor masterclasses ’s avonds. Nadere info bij organisator vindt u op de site van SBRCURnet.

Via onderstaande links plaatst u het evenement direct in uw agenda:
iOS: Nationaal-Brandveiligheidsevenement-iCal
Windows: Nationaal-Brandveiligheidsevenement-Outlook
 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..