Altrad neemt Hertel over

De Franse industriegroep en industriële dienstverlener Altrad te Montpellier neemt Hertel over voor € 230 miljoen. Op 17 maart 2015 hebben de Hertel-aandeelhouders het overnamebod geaccepteerd.
Sinds 2014 werkte Hertel aan financiëel en operationeel herstel.
Zowel Altrad als Hertel realiseerden in 2014 een omzet van € 800 miljoen (dus 1,6 miljard gecumuleerd) met in totaal 17.000 werknemers. Altrad is in 1984 opgericht door directievoorzitter Mohed Altrad. Het Hertel-management blijft aan en zal onder de naam Hertel blijven werken.

De offshore-activiteiten van Hertel vormen geen onderdeel van de overname en blijven onder beheer van NPM Capital en Sofinim, de ontwikkelingsmaatschappij van Ackermans & van Haaren. Deze afdeling, die in 2014 een omzet van € 60 miljoen boekte, krijgt een nieuwe naam.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..