Altrad neemt Hertel over

De Franse industriegroep en industriële dienstverlener Altrad te Montpellier neemt Hertel over voor € 230 miljoen. Op 17 maart 2015 hebben de Hertel-aandeelhouders het overnamebod geaccepteerd.
Sinds 2014 werkte Hertel aan financiëel en operationeel herstel.
Zowel Altrad als Hertel realiseerden in 2014 een omzet van € 800 miljoen (dus 1,6 miljard gecumuleerd) met in totaal 17.000 werknemers. Altrad is in 1984 opgericht door directievoorzitter Mohed Altrad. Het Hertel-management blijft aan en zal onder de naam Hertel blijven werken.

De offshore-activiteiten van Hertel vormen geen onderdeel van de overname en blijven onder beheer van NPM Capital en Sofinim, de ontwikkelingsmaatschappij van Ackermans & van Haaren. Deze afdeling, die in 2014 een omzet van € 60 miljoen boekte, krijgt een nieuwe naam.
 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld