Energetische goudmijn in industrie-isolatie

Het energiegebruik van tien miljoen huishoudens – dat is anderhalf maal Nederland – wordt in de Europese industrie verspild door gebrekkige isolatie. Dit meldt de Duitse bouwbestuurder Michael Knipper 22 februari 2012 bij de opening van de Bautec-beurs in Berlijn.

“Consequente isolatie van industriële installaties is een weergaloos rendabele investering, waarmee een enorme energiebesparing te behalen valt“, aldus Knipper. Hij betoogde dat de ambitieuze energiedoelstellingen van de Duitse regering alleen kunnen worden gerealiseerd dankzij het werk van de bouwindustrie. De bouwtopman riep de overheid enerzijds op om concrete maatregelen en financieringen te verbinden aan de politieke doelstellingen. Anderzijds pleitte hij voor realistische voorschriften, om langetermijn-investeerders niet af te schrikken. De bouworganisatie stelt dat de industrie tweederde van de energie kan besparen door optimale isolatie en onderhoud van isolatiesystemen. Goed dus voor tien miljoen huishoudens aan energiegebruik.
 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld