Energetische goudmijn in industrie-isolatie

Het energiegebruik van tien miljoen huishoudens – dat is anderhalf maal Nederland – wordt in de Europese industrie verspild door gebrekkige isolatie. Dit meldt de Duitse bouwbestuurder Michael Knipper 22 februari 2012 bij de opening van de Bautec-beurs in Berlijn.

“Consequente isolatie van industriële installaties is een weergaloos rendabele investering, waarmee een enorme energiebesparing te behalen valt“, aldus Knipper. Hij betoogde dat de ambitieuze energiedoelstellingen van de Duitse regering alleen kunnen worden gerealiseerd dankzij het werk van de bouwindustrie. De bouwtopman riep de overheid enerzijds op om concrete maatregelen en financieringen te verbinden aan de politieke doelstellingen. Anderzijds pleitte hij voor realistische voorschriften, om langetermijn-investeerders niet af te schrikken. De bouworganisatie stelt dat de industrie tweederde van de energie kan besparen door optimale isolatie en onderhoud van isolatiesystemen. Goed dus voor tien miljoen huishoudens aan energiegebruik.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..