Isolerend Nederland en België naar Isover


Begin maart 2015 hebben Nederlandse en Belgische isolatie-ondernemers en hun toeleveranciers een bezoek gebracht aan Saint-Gobain Isover in Ladenburg/Heidelberg.
In Ladenburg produceert Isover steenwolproducten. Tevens beschikt de fabrikant op deze locatie over een opleidings- en conferentiecentrum en gespecialiseerde laboratoria voor onder meer hogetemperatuur- en isolatie en brandveiligheid. Medio 2014 heeft ‘Ladenburg’ het nieuwe ‘Fire Competence Center’ in gebruik genomen, waarin twee miljoen euro is geïnvesteerd. Hier kunnen brandproeven op ware schaal worden uitgevoerd.
Isover heeft de Nederlandse en Belgische isolatiespecialisten tijdens hun bezoek uitvoerig geïnformeerd over markt- en productontwikkelingen en hen een uitgebreide blik achter de schermen gegund in productie en laboratoria. Getuige de foto is een van de deelnemers van trots zelfs naast de schoenen gaan lopen …

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld