VIB van ‘good naar great’

Ondernemersvereniging VIB zet koers van ‘good naar great’. Dat is de conclusie van het Nationaal isolatiesymposium op 10 maart 2015 aan boord van SS Rotterdam.
De technische isolatiebranche heeft een solide uitgangspositie, die langs vier wegen verder wordt versterkt, concludeerde VIB-voorzitter Hans Koole bij de afsluiting van het druk bezochte symposium:
- Actuele formulering van missie en visie van branchevereniging VIB c.q. isolatie-instellingen;
- Werken aan verdere professionalisatie en opleiding in de bedrijfstak;
- Inzet op kwaliteitsbevordering, kennisontwikkeling en –borging en innovatie;
- Scherpe externe positionering van vak, branche en prestaties bij met name overheden en opdrachtgevers.
Zo’n 120 belangstellenden uit de gehele branchekolom voor technische isolatie hebben deelgenomen aan het symposium op de prestigieuze SS Rotterdam aan de Maashaven. Bij stralend weer gaf het dek uitzicht op industrieregio Rijnmond.
“De ’s avonds feeëriek mooie Botlek laat isolatie zien, en geen processen. Anders zou dringend moeten worden geïsoleerd”, zei Hans Koole, wijzend op isolatiefunctionaliteiten als proceszekerheid en energie-efficiëntie.

3B-model

De VIB beoogt de doelstellingen gestalte te geven door in te zetten op de zogeheten 3B-model voor branche-organisaties: “Binden, Beïnvloeden en Bieden’. Enkele tientallen verenigingen hanteren dit optimalisatiemodel, ontwikkeld door BrancheWerk-directeur, managementdocent en bestuurder Jos Wesselink.
Kort samengevat integreert dit model de strategische aanpak van elkaar versterkende interne (vereniging en branche) en externe (markt en beleidmakers) doelstellingen. “De uitgangspositie daarvoor is stevig”, stelde Hans Koole vast. “In de isolatiebranche is de VIB een vanzelfsprekendheid, waarbij leden en buitengewone leden openstaan voor samenwerking en debat. Het is weliswaar een kleine branche, echter met alle faciliteiten, eigen instituties en een sterk organisatie. Een goede basis om aan de slag te gaan om de toegevoegde waarde van de VIB te verhogen, het ondernemersklimaat te verbeteren en de verbinding met de buitenwereld te versterken.” Een van de middelen om de positie van de isolatiebranche te versterken is samenwerking met partners in de keten en met verwante disciplines, stelde Hans Koole in zijn toelichting op de VIB-marsroute van ‘good naar great’.
Aan het slot van het symposium richtte VIB-voorzitter Hans Koole het woord tot zijn voorganger Leo Veldhuis. Met de officiële oorkonde is diens erelidmaatschap bezegeld.


 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..