VIB van ‘good naar great’

Ondernemersvereniging VIB zet koers van ‘good naar great’. Dat is de conclusie van het Nationaal isolatiesymposium op 10 maart 2015 aan boord van SS Rotterdam.
De technische isolatiebranche heeft een solide uitgangspositie, die langs vier wegen verder wordt versterkt, concludeerde VIB-voorzitter Hans Koole bij de afsluiting van het druk bezochte symposium:
- Actuele formulering van missie en visie van branchevereniging VIB c.q. isolatie-instellingen;
- Werken aan verdere professionalisatie en opleiding in de bedrijfstak;
- Inzet op kwaliteitsbevordering, kennisontwikkeling en –borging en innovatie;
- Scherpe externe positionering van vak, branche en prestaties bij met name overheden en opdrachtgevers.
Zo’n 120 belangstellenden uit de gehele branchekolom voor technische isolatie hebben deelgenomen aan het symposium op de prestigieuze SS Rotterdam aan de Maashaven. Bij stralend weer gaf het dek uitzicht op industrieregio Rijnmond.
“De ’s avonds feeëriek mooie Botlek laat isolatie zien, en geen processen. Anders zou dringend moeten worden geïsoleerd”, zei Hans Koole, wijzend op isolatiefunctionaliteiten als proceszekerheid en energie-efficiëntie.

3B-model

De VIB beoogt de doelstellingen gestalte te geven door in te zetten op de zogeheten 3B-model voor branche-organisaties: “Binden, Beïnvloeden en Bieden’. Enkele tientallen verenigingen hanteren dit optimalisatiemodel, ontwikkeld door BrancheWerk-directeur, managementdocent en bestuurder Jos Wesselink.
Kort samengevat integreert dit model de strategische aanpak van elkaar versterkende interne (vereniging en branche) en externe (markt en beleidmakers) doelstellingen. “De uitgangspositie daarvoor is stevig”, stelde Hans Koole vast. “In de isolatiebranche is de VIB een vanzelfsprekendheid, waarbij leden en buitengewone leden openstaan voor samenwerking en debat. Het is weliswaar een kleine branche, echter met alle faciliteiten, eigen instituties en een sterk organisatie. Een goede basis om aan de slag te gaan om de toegevoegde waarde van de VIB te verhogen, het ondernemersklimaat te verbeteren en de verbinding met de buitenwereld te versterken.” Een van de middelen om de positie van de isolatiebranche te versterken is samenwerking met partners in de keten en met verwante disciplines, stelde Hans Koole in zijn toelichting op de VIB-marsroute van ‘good naar great’.
Aan het slot van het symposium richtte VIB-voorzitter Hans Koole het woord tot zijn voorganger Leo Veldhuis. Met de officiële oorkonde is diens erelidmaatschap bezegeld.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..