Pluim voor isolatieproducenten

De isolatiebranche blinkt uit in de benadering van architecten. Rockwool, Kingspan en Saint-Gobain Isover scoren in de meeste Europese landen het best. Dit blijkt uit een peiling door Arch-Vision Rotterdam onder 1600 Europese archirectenbureaus.
Arch-Vision stelt vast dat architecten veel waarde hechten aan het bedrijfskenmerken en dienstverlening van hun leveranciers. Vooral isolatieproducenten scoren hoog over de hele linie: functionele, technische en esthetische prestaties. Weliswaar is het onderzoek bouwgerelateerd, maar gezien de vele raakvlakken zullen ook architecten, adviseurs isolatiebedrijven in de technische isolatiebranche het Arch-Vision-onderzoek goed kunnen plaatsen.
Arch-Vision heft oook de waarschuwende vinger op: overvoer de doelgroep niet met informatie. Informatie, marketing en verkoopinspanningen worden als goed gewaardeerd, maar een op de vijf ondervraagde architecten in Nederland en Engeland vindt het teveel en zegt dat de irritatiegrens is bereikt. Een kwart vindt het wel veel, maar wordt nog niet boos.

Top tien waardering

De onderzoekers hebben de belangrijkste criteria in beeld gebracht waarop producenten worden beoordeeld en waarop de isolatieproducenten het dus goed doen. Op de eerste plaats staat betrouwbaarheid, direct gevolgd door kennis, professionaliteit en garantie op lange termijn. In de top tien staan verder technisch advies, innovatie en partnerschap/meedenken.

Merk in de markt

Een imago kan doorgaans niet in een paar maanden veranderen, maar toch: Arch-Vision richt het vizier in het volgende onderzoek op merkentrouw. Het bureau stelt vast dat de merkbeleving bijzonder belangrijk is, en is momenteel bezig dit nader in beeld te brengen.

 

 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld