Pluim voor isolatieproducenten

De isolatiebranche blinkt uit in de benadering van architecten. Rockwool, Kingspan en Saint-Gobain Isover scoren in de meeste Europese landen het best. Dit blijkt uit een peiling door Arch-Vision Rotterdam onder 1600 Europese archirectenbureaus.
Arch-Vision stelt vast dat architecten veel waarde hechten aan het bedrijfskenmerken en dienstverlening van hun leveranciers. Vooral isolatieproducenten scoren hoog over de hele linie: functionele, technische en esthetische prestaties. Weliswaar is het onderzoek bouwgerelateerd, maar gezien de vele raakvlakken zullen ook architecten, adviseurs isolatiebedrijven in de technische isolatiebranche het Arch-Vision-onderzoek goed kunnen plaatsen.
Arch-Vision heft oook de waarschuwende vinger op: overvoer de doelgroep niet met informatie. Informatie, marketing en verkoopinspanningen worden als goed gewaardeerd, maar een op de vijf ondervraagde architecten in Nederland en Engeland vindt het teveel en zegt dat de irritatiegrens is bereikt. Een kwart vindt het wel veel, maar wordt nog niet boos.

Top tien waardering

De onderzoekers hebben de belangrijkste criteria in beeld gebracht waarop producenten worden beoordeeld en waarop de isolatieproducenten het dus goed doen. Op de eerste plaats staat betrouwbaarheid, direct gevolgd door kennis, professionaliteit en garantie op lange termijn. In de top tien staan verder technisch advies, innovatie en partnerschap/meedenken.

Merk in de markt

Een imago kan doorgaans niet in een paar maanden veranderen, maar toch: Arch-Vision richt het vizier in het volgende onderzoek op merkentrouw. Het bureau stelt vast dat de merkbeleving bijzonder belangrijk is, en is momenteel bezig dit nader in beeld te brengen.

 

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..