ISO-beurs wordt IEX – Insulation Expo

De Duitse ISO-beurs gaat verder als IEX Europe: Insulation Expo Europe. De beurs vindt plaats op 11 en 12 mei 2016 in Keulen.
Beursorganisator Reed Exhibitions te Düsseldorf heeft de ISO-beurs in 2013 overgenomen van Lambda Verlag in Gars am Inn. Met de nieuwe naam wil Reed de beursfocus verbreden en internationaal uitrollen.
De start van een serie IEX-evenementen vindt nog dit jaar – op 27 en 28 oktober 2015 – plaats in Rosemont/Chicago.

Keulen

IEX Europe 2016, de tiende Duitse beurs in successie voor technische isolatie, wil zijn positie buiten het Duitstalige gebied versterken, innovatie versterken en meer nadruk leggen op kennis en opleiding. Dit krijgt vorm in workshops, ruimte voor productpresentaties en een discussieforum over brandwerende isolatie. Ook denkt de organisator aan netwerk-bijeenkomsten en thematisch beursrondleidingen met voorgeprogrammeerde standbezoek.
Voor exposanten en bezoekers organiseert IEX op 11 mei 2016 een showavond in Tanzbrunnen in de Kölner Altstadt.
De bekende innovatieprijs, omgedoopt in IEX-award, staat ook voor 2016 op het programma.Tot nu toe hebben zich ca. 75 exposanten aangemeld.
 

Chicago

Chicago is het centrum van de economisch sterk ontwikkelde industrieregio Midden Westen. Qua groeicijfers laat de region de rest van Amerika ver achter zich, mede dankzij de inzet op leane, duurzame productie.

IEX – Insulation Expo USA voorziet Noord-Amerika weer van een gespecialisererde isolatiebeurs, op 27 en 28 oktober 2015. Gelijktijdig vindt het congres plaats van ondernemersvereniging National Insulation Association NIA. Volgens de beursorganisator vertegenwoordigt Noord-Amerika de grootste isolatiemarkt ter wereld.
Met de IEX-aanpak wil Reed Exhibitons de grenzen van het Duitstalige isolatiegebied vervagen, maar dat neemt niet weg dat speciaal voor Duitse exposanten een Duits paviljoen in Rosemont/Chicago wordt ingericht.

 

Agenda


Klik op een van onderstaande links om de beurs rechtstreeks op te nemen in uw Outlook- resp. Apple-agenda op te nemen:

IEX-Keulen-2016-Outlook

IEX-Keulen-2016-iCal

 

 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..