Innovatieprijs Brandveiligheid

Tot 27 februari 2015 kunnen projecten worden ingezonden voor de Innovatieprijs Brandveiligheid 2015 van kenniscentrum SBRCURnet.
Meedingen kan met een nieuw product, proces (werkzaamheden) of project, dat op basis van nieuwe kennis de brandveiligheid van gebouwen in Nederland verhoogt.
Brandveilige doorvoeringDe prijs wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Brandveiligheidsevenement (NBE, voorheen Nationaal Brandveiligheidscongres NBC) op 16 april 2015 bij Domus Medica in Utrecht. Deelname staat open voor experts, gebouweigenaren en anderen die zich bezighouden met brandveiligheid. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken, Rockwool en Falck.
Een deskundige jury kiest uit de inzenders drie genomineerden, die tijdens het evenement plenair hun idee presenteren. Het publiek kiest de uiteindelijke winnaar. De spelregels zijn te vinden op de site van SBRCURnet. Inzenden kan tot 27 februari 2015 per mail bij SBRCURnet themamanagement.

De jury onder leiding van Barbera Peters (SBRCURnet) bestaat uit Emiel van Wassenaar (VVBA), Arjen de Kort (Vakmedianet brandveilig.com), Fred Redeker (oud-hoofd veiligheidsregio Haaglanden) en Leo Oosterveen (BBN).

In 2014 jaar heeft Gerco Brandpreventie de Innovatieprijs gewonnen met de kabelboxen Flex Tube en Flex Box. Onder de genomineerden bevond zich verder de CU-LT brandklep op afstand. Deze gecertificeerde oplossing voor plaatsing van een brandwerende klep op afstand van de wand zorgt voor een brandveilige doorvoering.

Het Nationaal Brandveiligheidsevenement 2015 heeft als thema ‘Kwaliteit bouwen, brandveiligheid houden’ en gaat in op de overstap naar private kwaliteitsborging en de praktische gevolgen voor onder meer de gebouwbeheerder.
Private kwaliteitsborging houdt in dat de overheid zich terugtrekt en taken overlaat aan de markt die zelf verantwoordelijkheden voor brandveiligheid moet nemen en zich moet verdiepen in de mogelijkheden. Het programma behandelt niet alleen technische aspecten maar ook juridische zaken. Daarnaast besteedt het evenement aandacht aan het gegeven dat het nauwgezet volgen van wet- en regelgeving niet altijd garantie biedt voor een goed brandveilig gebouw.

 

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..