Innovatieprijs Brandveiligheid

Tot 27 februari 2015 kunnen projecten worden ingezonden voor de Innovatieprijs Brandveiligheid 2015 van kenniscentrum SBRCURnet.
Meedingen kan met een nieuw product, proces (werkzaamheden) of project, dat op basis van nieuwe kennis de brandveiligheid van gebouwen in Nederland verhoogt.
Brandveilige doorvoeringDe prijs wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Brandveiligheidsevenement (NBE, voorheen Nationaal Brandveiligheidscongres NBC) op 16 april 2015 bij Domus Medica in Utrecht. Deelname staat open voor experts, gebouweigenaren en anderen die zich bezighouden met brandveiligheid. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken, Rockwool en Falck.
Een deskundige jury kiest uit de inzenders drie genomineerden, die tijdens het evenement plenair hun idee presenteren. Het publiek kiest de uiteindelijke winnaar. De spelregels zijn te vinden op de site van SBRCURnet. Inzenden kan tot 27 februari 2015 per mail bij SBRCURnet themamanagement.

De jury onder leiding van Barbera Peters (SBRCURnet) bestaat uit Emiel van Wassenaar (VVBA), Arjen de Kort (Vakmedianet brandveilig.com), Fred Redeker (oud-hoofd veiligheidsregio Haaglanden) en Leo Oosterveen (BBN).

In 2014 jaar heeft Gerco Brandpreventie de Innovatieprijs gewonnen met de kabelboxen Flex Tube en Flex Box. Onder de genomineerden bevond zich verder de CU-LT brandklep op afstand. Deze gecertificeerde oplossing voor plaatsing van een brandwerende klep op afstand van de wand zorgt voor een brandveilige doorvoering.

Het Nationaal Brandveiligheidsevenement 2015 heeft als thema ‘Kwaliteit bouwen, brandveiligheid houden’ en gaat in op de overstap naar private kwaliteitsborging en de praktische gevolgen voor onder meer de gebouwbeheerder.
Private kwaliteitsborging houdt in dat de overheid zich terugtrekt en taken overlaat aan de markt die zelf verantwoordelijkheden voor brandveiligheid moet nemen en zich moet verdiepen in de mogelijkheden. Het programma behandelt niet alleen technische aspecten maar ook juridische zaken. Daarnaast besteedt het evenement aandacht aan het gegeven dat het nauwgezet volgen van wet- en regelgeving niet altijd garantie biedt voor een goed brandveilig gebouw.

 

 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..