Innovatieprijs Brandveiligheid

Tot 27 februari 2015 kunnen projecten worden ingezonden voor de Innovatieprijs Brandveiligheid 2015 van kenniscentrum SBRCURnet.
Meedingen kan met een nieuw product, proces (werkzaamheden) of project, dat op basis van nieuwe kennis de brandveiligheid van gebouwen in Nederland verhoogt.
Brandveilige doorvoeringDe prijs wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Brandveiligheidsevenement (NBE, voorheen Nationaal Brandveiligheidscongres NBC) op 16 april 2015 bij Domus Medica in Utrecht. Deelname staat open voor experts, gebouweigenaren en anderen die zich bezighouden met brandveiligheid. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken, Rockwool en Falck.
Een deskundige jury kiest uit de inzenders drie genomineerden, die tijdens het evenement plenair hun idee presenteren. Het publiek kiest de uiteindelijke winnaar. De spelregels zijn te vinden op de site van SBRCURnet. Inzenden kan tot 27 februari 2015 per mail bij SBRCURnet themamanagement.

De jury onder leiding van Barbera Peters (SBRCURnet) bestaat uit Emiel van Wassenaar (VVBA), Arjen de Kort (Vakmedianet brandveilig.com), Fred Redeker (oud-hoofd veiligheidsregio Haaglanden) en Leo Oosterveen (BBN).

In 2014 jaar heeft Gerco Brandpreventie de Innovatieprijs gewonnen met de kabelboxen Flex Tube en Flex Box. Onder de genomineerden bevond zich verder de CU-LT brandklep op afstand. Deze gecertificeerde oplossing voor plaatsing van een brandwerende klep op afstand van de wand zorgt voor een brandveilige doorvoering.

Het Nationaal Brandveiligheidsevenement 2015 heeft als thema ‘Kwaliteit bouwen, brandveiligheid houden’ en gaat in op de overstap naar private kwaliteitsborging en de praktische gevolgen voor onder meer de gebouwbeheerder.
Private kwaliteitsborging houdt in dat de overheid zich terugtrekt en taken overlaat aan de markt die zelf verantwoordelijkheden voor brandveiligheid moet nemen en zich moet verdiepen in de mogelijkheden. Het programma behandelt niet alleen technische aspecten maar ook juridische zaken. Daarnaast besteedt het evenement aandacht aan het gegeven dat het nauwgezet volgen van wet- en regelgeving niet altijd garantie biedt voor een goed brandveilig gebouw.

 

 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld