Nederlands kampioen in Europese wedstrijd

Berlijn, 23 februari 2012. Vandaag en morgen spannende dagen voor isolatiespecialist Carlo de Smet uit Terneuzen. Hij geeft temidden van zijn Europese rivalen een uitgebreide proeve van zijn kunnen. Op het spel staat de Europese titel voor jonge vakmensen in het isolatievak.

Carlo de Smet -geheel links op de foto- verdedigt Nederland, nadat hij in november 2011 de landstitel veroverde. De Nederlander staat erom bekend dat hij zich ook in spannende omstandigheden niet gemakkelijk laat afleiden. Maar hij weet zich natuurlijk wel gesteund door zijn supporters. Een delegatie van VIB en de Stichting OOI volgt de verrichtingen op de voet.

Elf Europese landen nemen deel aan de kampioenschappen, met sterke kandidaten. Gastland Duitsland vaardigt overeenkomstig de branchestructuur twee kandidaten af: één voor industriële isolatie en een collega die is gespecialiseerd in de utiliteit.

De eerste dag hebben de kandidaten de tijd goed nodig gehad om een uitgebreid materialenmenu af te werken. De complexe dummie moest worden geïsoleerd met gecacheerde Rockwool-schalen, Armaflex, PUR-schalen, lamellendeken en Foamglas. De tweede dag, vrijdag 24 februari, wordt de dummie afgewerkt met plaatmateriaal. De kandidaten moeten het benodigde plaatwerk volledig zelfstandig vervaardigen. Over de organisatie zijn alle betrokkenen na de eerste dag lovend: goed georganiseerd en vlekkeloze materiaaltoevoer.

De Europese vakwedstrijden vinden plaats op de internationale bouwbeurs Bautec in Berlijn, waar een speciaal exposantenplein is ingericht voor technische en industriële isolatie. Centrale thema’s zijn verbetering van de energie-efficiëntie en de bijdrage aan beheersing van de milieu- en klimaatproblematiek. De vakgroep technische isolatie van de Duitse bouwbranche (BFA WKSB), mede-organisator van de wedstrijden, wil het isolatievak in Berlijn in de schijnwerpers zetten. “De bedrijfstak biedt jonge vakmensen boeiend werk in een crisisbestendige bedrijfstak”, aldus de Duitse vakgroep.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..