Nederlands kampioen in Europese wedstrijd

Berlijn, 23 februari 2012. Vandaag en morgen spannende dagen voor isolatiespecialist Carlo de Smet uit Terneuzen. Hij geeft temidden van zijn Europese rivalen een uitgebreide proeve van zijn kunnen. Op het spel staat de Europese titel voor jonge vakmensen in het isolatievak.

Carlo de Smet -geheel links op de foto- verdedigt Nederland, nadat hij in november 2011 de landstitel veroverde. De Nederlander staat erom bekend dat hij zich ook in spannende omstandigheden niet gemakkelijk laat afleiden. Maar hij weet zich natuurlijk wel gesteund door zijn supporters. Een delegatie van VIB en de Stichting OOI volgt de verrichtingen op de voet.

Elf Europese landen nemen deel aan de kampioenschappen, met sterke kandidaten. Gastland Duitsland vaardigt overeenkomstig de branchestructuur twee kandidaten af: één voor industriële isolatie en een collega die is gespecialiseerd in de utiliteit.

De eerste dag hebben de kandidaten de tijd goed nodig gehad om een uitgebreid materialenmenu af te werken. De complexe dummie moest worden geïsoleerd met gecacheerde Rockwool-schalen, Armaflex, PUR-schalen, lamellendeken en Foamglas. De tweede dag, vrijdag 24 februari, wordt de dummie afgewerkt met plaatmateriaal. De kandidaten moeten het benodigde plaatwerk volledig zelfstandig vervaardigen. Over de organisatie zijn alle betrokkenen na de eerste dag lovend: goed georganiseerd en vlekkeloze materiaaltoevoer.

De Europese vakwedstrijden vinden plaats op de internationale bouwbeurs Bautec in Berlijn, waar een speciaal exposantenplein is ingericht voor technische en industriële isolatie. Centrale thema’s zijn verbetering van de energie-efficiëntie en de bijdrage aan beheersing van de milieu- en klimaatproblematiek. De vakgroep technische isolatie van de Duitse bouwbranche (BFA WKSB), mede-organisator van de wedstrijden, wil het isolatievak in Berlijn in de schijnwerpers zetten. “De bedrijfstak biedt jonge vakmensen boeiend werk in een crisisbestendige bedrijfstak”, aldus de Duitse vakgroep.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld