Nederlands kampioen in Europese wedstrijd

Berlijn, 23 februari 2012. Vandaag en morgen spannende dagen voor isolatiespecialist Carlo de Smet uit Terneuzen. Hij geeft temidden van zijn Europese rivalen een uitgebreide proeve van zijn kunnen. Op het spel staat de Europese titel voor jonge vakmensen in het isolatievak.

Carlo de Smet -geheel links op de foto- verdedigt Nederland, nadat hij in november 2011 de landstitel veroverde. De Nederlander staat erom bekend dat hij zich ook in spannende omstandigheden niet gemakkelijk laat afleiden. Maar hij weet zich natuurlijk wel gesteund door zijn supporters. Een delegatie van VIB en de Stichting OOI volgt de verrichtingen op de voet.

Elf Europese landen nemen deel aan de kampioenschappen, met sterke kandidaten. Gastland Duitsland vaardigt overeenkomstig de branchestructuur twee kandidaten af: één voor industriële isolatie en een collega die is gespecialiseerd in de utiliteit.

De eerste dag hebben de kandidaten de tijd goed nodig gehad om een uitgebreid materialenmenu af te werken. De complexe dummie moest worden geïsoleerd met gecacheerde Rockwool-schalen, Armaflex, PUR-schalen, lamellendeken en Foamglas. De tweede dag, vrijdag 24 februari, wordt de dummie afgewerkt met plaatmateriaal. De kandidaten moeten het benodigde plaatwerk volledig zelfstandig vervaardigen. Over de organisatie zijn alle betrokkenen na de eerste dag lovend: goed georganiseerd en vlekkeloze materiaaltoevoer.

De Europese vakwedstrijden vinden plaats op de internationale bouwbeurs Bautec in Berlijn, waar een speciaal exposantenplein is ingericht voor technische en industriële isolatie. Centrale thema’s zijn verbetering van de energie-efficiëntie en de bijdrage aan beheersing van de milieu- en klimaatproblematiek. De vakgroep technische isolatie van de Duitse bouwbranche (BFA WKSB), mede-organisator van de wedstrijden, wil het isolatievak in Berlijn in de schijnwerpers zetten. “De bedrijfstak biedt jonge vakmensen boeiend werk in een crisisbestendige bedrijfstak”, aldus de Duitse vakgroep.
 

Nieuws

Informatieplicht energiebesparing 1 juli a.s.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) verplicht ondernemers om gemeente of omgevingsdienst te informeren over de ene..
 

Sloopschakel ondersteunt asbestsanering stallen

Op de nieuwe website www.sloopschakel.nl vinden eigenaren van lege of vrijkomende stallen in Brabant informatie over wat er komt kij..
 

Kingspan biedt op isolatie- en schuimdivisies Recticel

Bouwmaterialenconcern Kingspan heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op de divisies isolatie en flexibel schuim van de Belg..
 

Beeldimpressie Maintenance Next 2019

De contacten zijn gelegd, de offertemap aangedikt en de stands weer afgebroken en in de opslag gezet voor de volgende keer. Wie nog ..
 

VIB tevreden over Maintenance Next 2019

 "Opvallend veel aanloop en veel interesse voor kwalitatief goede technische isolatie, we zijn tevreden" aldus een ve..
 

Ondernemersnieuwsbrief Europese Verkiezingen

Op 23 mei 2019 gaat Nederland weer stemmen, nu voor de Europese verkiezingen. In een reeks speciale verkiezingsnieuwsbrieven ‘..
 

De Koning vertrekt bij NCTI

Algemeen directeur Paul de Koning is per direct niet langer actief voor het Nederlands Centrum voor Technische Isolatie NCTI. Dit he..
 

Hans Koole bezoekt Combi Isolatie Maarssen

In dialoog met achterban bezocht de voorzitter van de VIB Hans Koole recentelijk Combi Isolatie te Maarssen. Het werd een leuk en in..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Training nieuwe norm VCA

Op donderdag 13 juni 2019 vindt van 09.00 uur tot 12.00 uur bij Van der Valk in Nieuwerkerk ad IJssel voor in het kader van de Works..
 

Groningen verwarmt met waterstof

Groningen heeft een nieuwe verwarmingsinstallatie in gebruik die 30% waterstof bijmengt met aardgas. Deze is 18 maart 2019 officieel..
 

10e Landelijke Asbest Praktijkdag

De turbulente asbestpraktijk en de weg naar risicogestuurd werken staat centraal op 16 mei 2019 tijdens de tiende editie van de Land..
 

Richtlijn Steigers officieel van kracht

De nieuwe Richtlijn Steigers is opgenomen in de Arbocatalogus Bouw & Infra. Dat betekent dat de richtlijn, die al te vinden was ..
 

Subsidies CO2-reductie industrie open

Sinds 21 februari 2019 zijn de Demonstratieregeling energie-innovatie industrie - DEI+ en Topsector Energiestudies Industrie open. Z..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..