Thermografie in Isolatie Magazine

Isolatie Magazine maart 2015 schenkt aandacht aan de rol van thermografie in technische isolatie. Bedrijven en instellingen kunnen het vakblad uiteraard attenderen op actuele ontwikkelingen, applicaties en projecten, bij voorkeur per mail voor 15 februari 2015.
Thermografie is een van de relatief nieuwe technologieën in de technische isolatiesector. Het toepassingsgebied is breed. Primair wordt de thermische camera ingezet voor efficiënte inspectie van bestaande isolatiesystemen en bij energiescans. Ook bewijst de techniek in combinatie met specifieke analysemethodieken goede diensten bij non-destructief onderzoek, onder meer voor lokalisatie van corrosie onder isolatie. Ten opzichte van klassieke methodieken zijn thermografische inspecties efficiënt. Zo behoeven installaties niet uit bedrijf te worden genomen. Ook kunnen onderhoudsinvesteringen beter op de feitelijke situatie worden afgestemd.
Snelle ontwikkeling van de thermografische technieken en groeiende belangstelling uit verschillende vakgebieden hebben bovendien geleid tot een substantiële verbetering van de prijs-prestatieverhouding in de benodigde hardware.
Mail uw nieuws en achtergronden op het raakvlak van technische isolatie en thermografie aan de redactie van Isolatie Magazine.

 

Nieuws

Tandemactie NCTI en Isenspro


Samen met Isenspro heeft NCTI de bezoekers van het laatste iTanks ontbijt op donderdag 21 februari 2019 geïnformeerd ov..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld