Thermografie in Isolatie Magazine

Isolatie Magazine maart 2015 schenkt aandacht aan de rol van thermografie in technische isolatie. Bedrijven en instellingen kunnen het vakblad uiteraard attenderen op actuele ontwikkelingen, applicaties en projecten, bij voorkeur per mail voor 15 februari 2015.
Thermografie is een van de relatief nieuwe technologieën in de technische isolatiesector. Het toepassingsgebied is breed. Primair wordt de thermische camera ingezet voor efficiënte inspectie van bestaande isolatiesystemen en bij energiescans. Ook bewijst de techniek in combinatie met specifieke analysemethodieken goede diensten bij non-destructief onderzoek, onder meer voor lokalisatie van corrosie onder isolatie. Ten opzichte van klassieke methodieken zijn thermografische inspecties efficiënt. Zo behoeven installaties niet uit bedrijf te worden genomen. Ook kunnen onderhoudsinvesteringen beter op de feitelijke situatie worden afgestemd.
Snelle ontwikkeling van de thermografische technieken en groeiende belangstelling uit verschillende vakgebieden hebben bovendien geleid tot een substantiële verbetering van de prijs-prestatieverhouding in de benodigde hardware.
Mail uw nieuws en achtergronden op het raakvlak van technische isolatie en thermografie aan de redactie van Isolatie Magazine.

 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..