Isolatie participeert in iTanks

Na Wiko is ook Bilfinger toegetreden tot iTanks, het onafhankelijke innovatieplatform voor de havengebieden Rotterdam en Antwerpen.
iTanks is in 2012 opgericht als kennisplatform voor tankopslag en inmiddels uitgegroeid tot innovatiecentrum. Er zijn meer dan 85 bedrijven en organisaties aangesloten, waaronder Rabobank en Havenbedrijf Rotterdam. Sinds 2013 is Wiko Isolatietechniek en Steigerbouw aangesloten. onlangs volgde collega Bilfinger Industrial Services.
Een van de lopende innovatieprojecten is iTent: de ontwikkeling van een tent voor tanks die het mogelijk maakt bij slecht weer door te werken. Andere collectieve of partnerinnovaties binnen iTank zijn magnetische steigerankerpunten en inwendige isolatietechnische drone-inspecties van bijvoorbeeld fornuizen.
ITanks faciliteert digitale en fysieke kennisuitwisseling door de organisatie van brainstormsessies, rondetafel-conferenties en congressen. Onder de naam iTanks Students heeft het platform tevens een denktank om het gat te dichten tyssen theorie en praktijk. De denktank verbindt studenten van universiteiten en hogescholen met de industrie via bijbanen, stages en projecten.
 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld