Isolatie participeert in iTanks

Na Wiko is ook Bilfinger toegetreden tot iTanks, het onafhankelijke innovatieplatform voor de havengebieden Rotterdam en Antwerpen.
iTanks is in 2012 opgericht als kennisplatform voor tankopslag en inmiddels uitgegroeid tot innovatiecentrum. Er zijn meer dan 85 bedrijven en organisaties aangesloten, waaronder Rabobank en Havenbedrijf Rotterdam. Sinds 2013 is Wiko Isolatietechniek en Steigerbouw aangesloten. onlangs volgde collega Bilfinger Industrial Services.
Een van de lopende innovatieprojecten is iTent: de ontwikkeling van een tent voor tanks die het mogelijk maakt bij slecht weer door te werken. Andere collectieve of partnerinnovaties binnen iTank zijn magnetische steigerankerpunten en inwendige isolatietechnische drone-inspecties van bijvoorbeeld fornuizen.
ITanks faciliteert digitale en fysieke kennisuitwisseling door de organisatie van brainstormsessies, rondetafel-conferenties en congressen. Onder de naam iTanks Students heeft het platform tevens een denktank om het gat te dichten tyssen theorie en praktijk. De denktank verbindt studenten van universiteiten en hogescholen met de industrie via bijbanen, stages en projecten.
 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..