Vernieuwd RockAssist online

Het vernieuwde online-calculatieprogramma RockAssist is VDI 2055-gecertificeerd. RockAssist is het technisch rekenprogramma van Rockwool Technical Insulation. Het is geschikt voor isolatietechnische berekeningen conform EN ISO 12241 en VDI 2055. De nieuwe versie is beschikbaar voor alle courante platforms, inclusief tablet en smartphone.
VDI 2055 is de onafhankelijke standaard voor technische isolatieberekeningen, ontwikkeld door het Duitse techniekinstituut Verein Deutscher Ingenieure. De internationale isolatiesector, vooral in Europa, hanteert overwegend VDI 2055, naast de mede daarop gebaseerde Europese norm EN ISO 12241.
RockAssist is begin 2014 in de online-versie geïntroduceerd, met VDI 2055 als objectief en nu ook gecertificeerd fundament. Na registratie is het programma kosteloos beschikbaar. De ingebouwde rapportgenerator levert eenduidige isolatietechnische, energetische en economische informatie als basis voor projectbesprekingen, desgewenst meertalig. Uiteraard kan de gebruiker afwijken van de ingebouwde standaarden. In dat geval signaleert RockAssist de keuze voor individuele uitgangspunten.
Een demo laat in vogelvlucht de mogelijkheden zien. Rockwool Technical Insulation verzorgt op aanvraag seminars.


 

Nieuws

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..
 

Bijpraatsessies Trends in Utiliteitsisolatie

VIB gaat in maart, april en mei met de isolatiesector in zes regionale bijeenkomstende de dialoog aan over het Trendrapport voor de ..
 

CUI op komende Maintenance Next

Corrosie onder isolatie (CUI) is thema op vakbeurs Maintenance Next (9-11 april 2019, Ahoy Rotterdam). Het netwerk voor smart mainte..
 

Praktijkdagen Veilig en Gezond Werken 2019

Veilig en gezond werken op de werkvloer vraagt, behalve om alertheid, om actuele kennis van de risico’s, de regelgeving en de ..
 

IEX verhuist naar Nürenberg

De 2020-editie van IEX - Insulation Expo Europe verhuist van Keulen naar Nürenberg en wordt samen gehouden met de beurs FeuerTr..
 

Daniël Post nieuwe CEO Bilfinger

Per 1 januari 2019 wordt Daniël Post (46) de nieuwe CEO van Bilfinger Industrial Services België/Nederland. Hij volgt de h..
 

Jonge denkers helpen Vopak

Studenten van de Hogeschool Rotterdam helpen Vopak bij het plannen van het onderhoud van olieopslagtanks.
 

Verbreding SDE+

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie wordt met ingang van 2020 verbreed.
 

Normontwerp brandveiligheid rookgasafvoer

NEN heeft een normontwerp gepubliceerd voor de bepalingsmethode waarmee de brandveiligheid van rookgasafvoersystemen (schoorstenen) ..
 

Energieakkoord? Isoleren!

VIB-voorzitter Hans Koole belichtte tijdens de 7 maart gehouden drukbezochte conferentie Energieakkoord in versnelling bij de SER in..
 

Film van de maand

VIB Workshops

FESI 2020

Isolatie Magazine

Bedrijf in beeld