Vernieuwd RockAssist online

Het vernieuwde online-calculatieprogramma RockAssist is VDI 2055-gecertificeerd. RockAssist is het technisch rekenprogramma van Rockwool Technical Insulation. Het is geschikt voor isolatietechnische berekeningen conform EN ISO 12241 en VDI 2055. De nieuwe versie is beschikbaar voor alle courante platforms, inclusief tablet en smartphone.
VDI 2055 is de onafhankelijke standaard voor technische isolatieberekeningen, ontwikkeld door het Duitse techniekinstituut Verein Deutscher Ingenieure. De internationale isolatiesector, vooral in Europa, hanteert overwegend VDI 2055, naast de mede daarop gebaseerde Europese norm EN ISO 12241.
RockAssist is begin 2014 in de online-versie geïntroduceerd, met VDI 2055 als objectief en nu ook gecertificeerd fundament. Na registratie is het programma kosteloos beschikbaar. De ingebouwde rapportgenerator levert eenduidige isolatietechnische, energetische en economische informatie als basis voor projectbesprekingen, desgewenst meertalig. Uiteraard kan de gebruiker afwijken van de ingebouwde standaarden. In dat geval signaleert RockAssist de keuze voor individuele uitgangspunten.
Een demo laat in vogelvlucht de mogelijkheden zien. Rockwool Technical Insulation verzorgt op aanvraag seminars.


 

Nieuws

Gratis bezoekersregistratie Industrial Heat & Power geopend

De gratis bezoekersregistratie van de vakbeurs Industrial Heat & Power is open. Het B2B-evenement voor professionals actief in d..
 

Klimaatakkoord mist industriŽle isolatie

Het voorstel voor een Klimaatakkoord dat minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat naar de Tweede Kamer stuurde, mist é..
 

Nijpend tekort technici houdt stand

Het tekort aan technici wordt volgens de technisch sector met name veroorzaakt door de slechte aansluiting van het onderwijs op het ..
 

VNO-NCW wil breed balansakkoord

‘Maatschappelijk gezien agendeerde de minister-president met uit zijnspraak over de salarissen een belangrijk thema, namelijk ..
 

Industrial Heat & Power, sector toont besparingspotentie isolatie

VIB, de branchevereniging voor ondernemers in het technisch isolatiebedrijf geeft met haar aanwezigheid op Industrial Heat & Pow..
 

Energielabel-C voor kantoren

Per 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland groter dan 100 m² minimaal voldoen aan energielabel-C. Kan de eigenaar dit..
 

Europese bijdrage slimme CO2-reductie Oost Nederland

Het Europese subsidieprogramma OP Oost stelt vanaf 16 mei 2019 17 miljoen euro beschikbaar voor projecten die bijdragen aan “S..
 

Meer bedrijven in aanmerking voor subsidie CO2-besparing

Meer bedrijven kunnen vanaf volgend voorjaar gebruik maken van subsidie voor CO2-besparende technieken. Door een vernieuwing van de ..
 

Praktijkdagen 2019 monteurs en leidinggevenden

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Praktijkdagen 2019 middenkader en management

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen ..
 

Versneld overschakelen op waterstof

De provincie Zuid-Holland moet versneld inzetten op het ontwikkelen van een duurzame waterstofeconomie. Dat advies geeft een team va..
 

RI&E in een halve dag

I&I Mens en Werk heeft een nieuwe branche RI&E gelanceerd. Dit instrument is voor alle leden van de I&I branche gratis b..